1 Kasım 2021 Pazartesi

Patates Dolgulu Ekmek Tarifi

 

Patates Dolgulu Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 2.5 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için

  • 3 adet patates
  • 100 gram kaşar peynir

    Patates Dolgulu Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce 2. 5 çay bardağı unu uygun bi kaba alalım ardından süt, tuz ve tereyağı ekleyip yoğuralım yoğurma işleme 5 dk kadar olursa iyi olur.
  • Ardından yoğurduğunuz hamuru hertarafını kapatıp buzdolabında 1 saat dinlendirelim.
  • Hamur dinlenirken 3 tane patates soyup uygun bi tencereye alıp kaynatalım.
  • Haşlanan patatese 3 kaşık mayonez ekleyelim karıştıralım.
  • Dinlenen hamuru çıkarıp merdane yardımı ile açalım.
  • Kaşar peyniri rendeleyin biraz kaşar peynir hamurun ortasına koyalım.
  • Ardından patates püresini hamurun ortasına koyduğunuz peynirin üzerine sıvayalım.
  • Ardından tekrardan kaşar peyniri ekleyelim.100- 200 gram kadar peynir kulandım siz bol severseniz daha fazla ekleyebilirsiniz.
  • Son olarak hamuru kenarlarından toplayarak kapatalım ters çevirip hamuru elimizle düzeltelim.
  • Uygun yanmaz bi tavaya biraz yağ ekleyip hamuru tavaya ekleyelim.
  • Kısık ateşte 5 dk kızarsın sonra arka yüzünü kızartın.5 dk sonra hazır afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder