Patates Dolgulu Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 2.5 çay bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
İç harcı için
- 3 adet patates
- 100 gram kaşar peynir
Patates Dolgulu Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce 2. 5 çay bardağı unu uygun bi kaba alalım ardından süt, tuz ve tereyağı ekleyip yoğuralım yoğurma işleme 5 dk kadar olursa iyi olur.
- Ardından yoğurduğunuz hamuru hertarafını kapatıp buzdolabında 1 saat dinlendirelim.
- Hamur dinlenirken 3 tane patates soyup uygun bi tencereye alıp kaynatalım.
- Haşlanan patatese 3 kaşık mayonez ekleyelim karıştıralım.
- Dinlenen hamuru çıkarıp merdane yardımı ile açalım.
- Kaşar peyniri rendeleyin biraz kaşar peynir hamurun ortasına koyalım.
- Ardından patates püresini hamurun ortasına koyduğunuz peynirin üzerine sıvayalım.
- Ardından tekrardan kaşar peyniri ekleyelim.100- 200 gram kadar peynir kulandım siz bol severseniz daha fazla ekleyebilirsiniz.
- Son olarak hamuru kenarlarından toplayarak kapatalım ters çevirip hamuru elimizle düzeltelim.
- Uygun yanmaz bi tavaya biraz yağ ekleyip hamuru tavaya ekleyelim.
- Kısık ateşte 5 dk kızarsın sonra arka yüzünü kızartın.5 dk sonra hazır afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder