1 Kasım 2021 Pazartesi

Simit Tarifi

 

Simit Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 5- 5 ,5 su bardağı un

Üzerine

  • Yarım çay bardağı pekmez
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı kadar kavrulmuş susam

    Simit Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Suyu ılıtın.
  • Karıştırma kabına maya ve şekeri alın.
  • Üzerine ılık suyu ilave edin ve 5 dakika bekleyin.
  • Sıvı yağ ve tuz ekleyin. Yavaş yavaş unu ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. 45 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Hamur mayalandıktan sonra cevizden biraz büyük parçalar koparıp beze yapın.
  • Bezeleri hafif unladığınız tezgahta elinizle şerit halinde uzatın. 2 şeritin baş kısımlarını birleştirin ve birbirlerinin etrafında dönderip burgu şeklini verin.
  • Son kısımları da birleştirin. İki ucunu bir araya getirip daire şekli elde etmiş olun.
  • Geniş ve biraz derin bir kasede pekmez ve suyu karıştırın.
  • Yine geniş bir kaba kavrulmuş susam koyun.
  • Hazırladığımız simit hamurlarını önce pekmezli suya sonra susama güzelce bulayın. Susama bularken hafif esnetip genişletin.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Hamur bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz.
  • Fırını alt üst ayarda 230 derecede (önceden çok iyi ısınmış olması gerekiyor) pişirin.Harika çıtır simitlerimiz hazır 🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder