1 Kasım 2021 Pazartesi

Muhallebili İncir Tatlısı Tarifi

 

Muhallebili İncir Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet kuru incir
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için

  • 2 su bardağı su
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nescafe

Muhallebisi için

  • 1 litre süt
  • 1 yumurta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket krem şanti 

    Muhallebili İncir Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle incirleri 5 dakika sıcak suda bekletip çıkarın, minik küpler halinde doğrayın.
  • Yumurta ve şekeri mikser yardımıyla çırpın, sıvı yağ ve suyu da ekleyip karıştırın.
  • İncirleri birbirine yapışmaması için hafif unlayıp kek karışımına ekleyin,cevizi,unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
  • Yağlanmış büyük boy dikdörtgen borcama kek harcını dökün 160 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Kek pişerken şerbeti için malzemeleri karıştırın 1 taşım kaynatın soğumaya bırakın.
  • Diğer yandan muhallebi için bütün malzemeleri karıştırın ve pişirin katılaşınca ocaktan alın soğumaya bırakın.
  • Kek fırından çıkınca ve soğuyunca şerbeti tam çekmesi için çatalla delikler açın şerbeti her yerine gezdirin.
  • Ardından soğuyan muhallebinin üzerine krem şantiyi boşaltıp mikser yardımıyla çırpın, kekin her yanına eşit şekilde yayın.
  • Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder