7 Aralık 2021 Salı

El Açmasından Hiç Farkı Yok: Ispanaklı Börek Tarifi

 

El Açmasından Hiç Farkı Yok: Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet yufka

İç harcı için;

  • 700 gr ıspanak
  • 2 su bardağı lor peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sosu için;

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Üzeri için;

  • Kalan sos

El Açmasından Hiç Farkı Yok: Ispanaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yıkayıp temizlediğimiz ıspanaklarımızı çok küçük olmayacak şekilde doğrayalım  ve derin bir kap içerisine alalım.
  2. Üzerine lor peyniri, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyerek karıştıralım.
  3. Ardından sosumuzu hazırlayalım. Bunun için derince bir kaba sıvı yağ, sirke, un ve nişastayı ekleyerek çırpalım.
  4. Yufkamızdan birini alarak tezgaha serelim ve üzerine sostan gezdirerek fırça ile her yerine gelecek şekilde sürelim.
  5. İç harcının birazını yufkanın üzerine alalım ve her yerine yayalım.
  6. Ardından yufkamızı ne çok sıkı ne de çok gevşek olacak şekilde rulo şeklinde saralım ve ikiye katlayarak pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
  7. Diğer yufkalarımızı da aynı şekilde hazırlayarak tepsiye alalım ve üzerine kalan sostan fırça ile sürelim.
  8. Böreklerimizi önceden ısıttığımız 190° fırında yaklaşık 45 dakika altı üstü güzelce kızarana kadar pişirelim.
  9. Pişen böreğimizi fırından alarak servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder