Yedikçe Yedirten Tavuklu Arpa Şehriye Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet haşlanmış tavuk göğsü
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 2 su bardağı tavuğun haşlama suyu ya da normal su.
- 6 adet kornişon turşu
- 2 adet közlenmiş kapya biber
- Bir avuç kıyılmış dereotu
- 1 çay bardağı konserve mısır
- 1 kase yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- Tuz
Yedikçe Yedirten Tavuklu Arpa Şehriye Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuğu haşlayıp didikliyoruz ya da küçük küçük doğruyoruz. Diğer tarafta tencereye zeytinyağını koyup şehriyeleri rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Kavrulan şehriyelere tavuğun haşlama suyundan ya da isterseniz normal su ekleyerek pişiriyoruz.
- Pişen şehriyeleri salatayı yapacağımız kaba alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Bu sırada turşuları, dereotunu ve köz biberleri doğruyoruz. Soğuyan şehriyelere doğradığımız malzemeleri, tavuğu ve mısırları ekliyoruz.
- Bir kasede yoğurdu, rende sarımsağı mayonezi ve tuzu karıştırıp salatamızın üzerine döküp karıştırıyoruz. Salatamız hazırdır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder