9 Aralık 2021 Perşembe

Yedikçe Yedirten Tavuklu Arpa Şehriye Salatası Tarifi

 

Yedikçe Yedirten Tavuklu Arpa Şehriye Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet haşlanmış tavuk göğsü
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 2 su bardağı tavuğun haşlama suyu ya da normal su.
  • 6 adet kornişon turşu
  • 2 adet közlenmiş kapya biber
  • Bir avuç kıyılmış dereotu
  • 1 çay bardağı konserve mısır
  • 1 kase yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz

    Yedikçe Yedirten Tavuklu Arpa Şehriye Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuğu haşlayıp didikliyoruz ya da küçük küçük doğruyoruz. Diğer tarafta tencereye zeytinyağını koyup şehriyeleri rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  • Kavrulan şehriyelere tavuğun haşlama suyundan ya da isterseniz normal su ekleyerek pişiriyoruz.
  • Pişen şehriyeleri salatayı yapacağımız kaba alıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Bu sırada turşuları, dereotunu ve köz biberleri doğruyoruz. Soğuyan şehriyelere doğradığımız malzemeleri, tavuğu ve mısırları ekliyoruz.
  • Bir kasede yoğurdu, rende sarımsağı mayonezi ve tuzu karıştırıp salatamızın üzerine döküp karıştırıyoruz. Salatamız hazırdır.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder