Yumuşacık Tel Tel Pamuk Açma Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardağı ılık süt (400 ml)
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
- 1 adet yumurta akı
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 7 su bardağı un
Arasına sürmek için;
- 100 gr tereyağı
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Yumuşacık Tel Tel Pamuk Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru için uygun bir yoğurma kabına ılık süt, sıvı yağ, yumurta akı, şeker ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
- Üzerine yavaş yavaş unu ve mayayı da ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
- Hamurumuz un ekledikçe kıvam alınca elimizle yoğuralım.
- Kıvam alan hamurumuzu çok az un serptiğimiz tezgaha alalım ve biraz daha yoğuralım.
- Hazır olan hamurumuzu tekrar yoğurma kabına alıp üzerini streçleyelim ve temiz bir bez örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Hamurumuzun mayası gelince üzerini açalım ve havasını alalım.
- Tezgahımıza yağ damlatalım ve hamurumuzu tezgaha alalım, elimizle bastırarak genişletip inceltelim.
- Yeteri kadar genişleyen hamurumuzun üzerine oda ısısındaki tereyağından sürelim ve kenarlarından tutarak orta kısımda birleştirelim.
- Tekrar tereyağından sürelim ve hamurumuzu tekrar katlayalım.
- Ardından hamurumuzun üzerine bastırarak genişletelim ve 1 parmak genişliğinde şeritler halinde keselim.
- Açmalarımızı tüm hamur bitene kadar şekillendirelim ve pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde dizelim.
- Açmalarımızı 20 dakika tepsi mayası için bekletelim.
- Mayası geldikten sonra üzerine ayırdığımız yumurta sarısından sürüp susam, çörek otu serpelim ve önceden ısıtılmış 200°C fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım.
- Pişen açmalarımız servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder