9 Aralık 2021 Perşembe

Yumuşacık Tel Tel Pamuk Açma Tarifi

 

Yumuşacık Tel Tel Pamuk Açma Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı ılık süt (400 ml)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 1 adet yumurta akı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 7 su bardağı un

Arasına sürmek için;

  • 100 gr tereyağı

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

    Yumuşacık Tel Tel Pamuk Açma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için uygun bir yoğurma kabına ılık süt, sıvı yağ, yumurta akı, şeker ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
  • Üzerine yavaş yavaş unu ve mayayı da ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
  • Hamurumuz un ekledikçe kıvam alınca elimizle yoğuralım.
  •  Kıvam alan hamurumuzu çok az un serptiğimiz tezgaha alalım ve biraz daha yoğuralım.
  • Hazır olan hamurumuzu tekrar yoğurma kabına alıp üzerini streçleyelim ve temiz bir bez örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Hamurumuzun mayası gelince üzerini açalım ve havasını alalım.
  • Tezgahımıza yağ damlatalım ve hamurumuzu tezgaha alalım, elimizle bastırarak genişletip inceltelim.
  • Yeteri kadar genişleyen hamurumuzun üzerine oda ısısındaki tereyağından sürelim ve kenarlarından tutarak orta kısımda birleştirelim.
  • Tekrar tereyağından sürelim ve hamurumuzu tekrar katlayalım.
  • Ardından hamurumuzun üzerine bastırarak genişletelim ve 1 parmak genişliğinde şeritler halinde keselim.
  • Açmalarımızı tüm hamur bitene kadar şekillendirelim ve pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde dizelim.
  • Açmalarımızı 20 dakika tepsi mayası için bekletelim.
  • Mayası geldikten sonra üzerine ayırdığımız yumurta sarısından sürüp susam, çörek otu serpelim ve önceden ısıtılmış 200°C fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen açmalarımız servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder