1 Ocak 2022 Cumartesi

Ana Yemekte Vazgeçilmeziniz Olacak Beşamel Soslu Tavuk Güveç Tarifi

 

Ana Yemekte Vazgeçilmeziniz Olacak Beşamel Soslu Tavuk Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram tavuk göğsü
  • 1 tane kırmızı dolma biber veya kapya biber
  • 2 tane orta boy patates
  • 1 küçük kase haşlanmış bezelye
  • 1 yemek kaşığından biraz az salça
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Beşamel sosu için;

  • 2 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağından biraz fazla süt
  • Tuz

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri

    Ana Yemekte Vazgeçilmeziniz Olacak Beşamel Soslu Tavuk Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etini küp küp doğrayalım.
  • Bir tavaya yağı koyup eti kavuralım suyunu çekmeye yakın biberi ilave edip 1-2 dk kavuralım.
  • Daha sonra salçayı ilave edip karıştıralım.
  • 1-2 dk daha suyunu ve bezelyeyi baharatları ilave edip karıştırıp 1 kere kaynatıp altını kapatalım.
  • Patatesleri küp küp doğrayıp kızartalım.
  • Çanaklara veya herhangi bir fırın kabına koyalım.
  • Beşamel sosu için bir tavada yağı eritelim unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Daha sonra sütü ve tuzu ilave edip karıştıralım.
  • Kaynaya kadar karıştırıp kaynadıktan sonra ocaktan alalım.
  • Çanaklara koyduğunuz yemeğin üstüne 1 kepçe kadar koyalım.
  • Üzerine kaşar peyniri serpip önceden ısıtılmış 250 derecede üstü kızarana kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder