3 Ocak 2022 Pazartesi

Biberleri Ekmek (Hatay'ın Meşhur Lezzeti) Tarifi

 

Biberleri Ekmek (Hatay'ın Meşhur Lezzeti) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Tuz
  • Aldığı kadar un (3 su bardağı kadar)

Biberli harcı için;

  • 2 adet orta boy soğan
  • Yarım çay bardağı susam
  • Yarım çay bardağı kırılmış ceviz (Olmasada olur)
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber

    Biberleri Ekmek (Hatay'ın Meşhur Lezzeti) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Derin bir kaseye un hariç diğer malzemeleri alıp karıştıralım.
  • Unu kontrollü bir şekilde ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamuru üzeri kapalı 40 dakika mayalandırmaya bırakalım.
  • Bu arada iç harcımızı hazırlayalım. Tavaya az sıvı yağ alıp ince doğradığımız soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavuralım.
  • Ocaktan alıp diğer iç malzemelerini ekleyip güzelce karıştıralım.
  • Mayalanan hamuru bezelere ayırıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim. Hafif elimizle bastırıp harcımızdan 1 yemek kaşığı üzerine yayalım.
  • Bütün hamuru bu şekilde hazırlayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder