3 Ocak 2022 Pazartesi

Sarımsaklı Un Çorbası Tarifi

 

Sarımsaklı Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı un
  • 9 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 büyük sarımsak
  • 1 et bulyon (1 bardak eritmek için sıcak su )
  • Karabiber
  • Tuz

Üzerine;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Arzu edenler sirke

    Sarımsaklı Un Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye sıvı yağ döküp, unu güzelce kavuralım. 1 bardak sıcak suda et bulyonu eritelim.
  • Kavrulan unu kenara çekip hızlı hızlı soğuk suyumuzu ekleyip, çırpıyoruz.
  • Topaklanmamasına dikkat edelim 👍 Olursa eğer blendırdan geçirelim.
  • Kaynamaya başlayınca tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  • Son olarak rendelediğimiz sarımsağı ekleyip karıştıralım, 1-2 dakika daha pişirelim. Ocağın altını kapatalım.
  • Tavada yağımızı kestirip. Çorbamızın üzerine dökelim🥣🥄 Nane ile süsleyelim 😉
  • Bilgi: Biraz sirkede ilave ederseniz işkembe çorbasına benziyor 🙂 Toplamda 10 su bardağı su ekliyoruz 👍 Aynı satın çorbalara benziyor 🙂 Kekik te çok yakışıyor ✌️ Deneyenlere kolay gelsin. Afiyetler olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder