26 Ocak 2022 Çarşamba

Çıtır Çıtır Kadayıflı Baklava Tarifi

 

Çıtır Çıtır Kadayıflı Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket baklavalık yufka
  • 500 gram çiğ kadayıf
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 150 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 ,5 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

    Çıtır Çıtır Kadayıflı Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce şerbetini hazırlıyoruz.Tencereye şekeri ve suyu alıp kaynamaya bırakın.
  • 5-10 dakika kaynadıktan sonra limon suyu ilave edip karıştırın ve ocağı kapatın.
  • Tereyağını eritip içine sıvı yağ ekleyin karıştırın.
  • Baklavalık yufkadan 2 yaprak alın üstte kalan yufkaya fırça yardımı ile her yerini eşit şekilde yağ sürün.
  • Yufkanın kısa tarafına resimde olduğu gibi bir miktar kadayıf koyun ve ceviz serpin.
  • Sarın ve 2 parmak kalınlığında kesip tepsiye yerleştirin.
  • Tepsi dolana kadar aynı şekilde yufkaları hazırlayıp sarın ve kesip yerleştirin.
  • Kalan yağı baklavaların üzerine sürün ve 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Pişen tatlının ilk sıcağı çıkınca (5-10 dakika bekledik) soğuk şerbeti dökün.
  • Üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz 🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder