2 Ocak 2022 Pazar

Efsane Lezzet Ispanaklı Kömbe Tarifi

 

Efsane Lezzet Ispanaklı Kömbe Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 3 su bardağı tam buğday unu
  • 2 su bardağı beyaz un
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağına yakın su

Ara katlar için;

  • 1,5 su bardağı zeytinyağı

İç harç için;

  • 2 kg ıspanak
  • 1 büyük soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Efsane Lezzet Ispanaklı Kömbe Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur için; malzemeleri yoğurma kabına alıp, hepsini karıştırın ve kulak memesi kıvamında bir hamur yapın üzerini kapatıp 15 dakika dinlendirin. O arada iç harcı hazırlayın.
  • Sıvıyağı tencereye alın ince doğranmış soğanı içine atın ve kavurun. Pembeleşen soğana yıkanıp süzülmüş ıspanağı ilave edin.
  • Tuz, baharat ve salça da ekleyin ve karıştırın. Ispanak suyunu çekince altını kapatın.
  • Dinlenen hamuru tahtaya alın ve mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp 7 tane eşit beze yapın. Bir bezeyi oklava ile açıp yağlanmış tepsiye serin üzerine zeytinyağı sürün ve ikinci yufkayı açıp serin.
  • Üzerine ıspanaklı harcın yarısından biraz azını dökün. İki yufkada bir ıspanak olacak şekilde ayarlayın ve en üste de bir son bezeden yufkayı açıp serelim.
  • Hazır olan kömbeyi kesip üzerine zeytinyağı sürün ve önceden 180 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder