Lokanta Usulü Orman Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı et
- 1 adet büyük boy soğan
- 2 adet orta boy havuç
- 2 adet orta boy patates
- 2 su bardağı bezelye
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, kekik, pulbiber
Lokanta Usulü Orman Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Eti düdüklü tencerede haşlayın.
- Haşlanan eti kevgir yardımı ile sudan çıkarıp ayrı bir tencerede yağda 2 dakika kavurun, ardından yemeklik doğranmış soğanı ilave edip kavurun.
- Havuçları da ekleyip 5 dakika kavurun, salçaları ilave edip kavurun.
- Patates, bezelye ve baharatları ekleyip eti haşladığımız haşlama suyunu ilave edin pişirin.
- Suyu az gelirse sıcak su ilave edebilirsiniz.
- Patates ve havuçlar yumuşayınca ocaktan alın. Afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder