5 Ocak 2022 Çarşamba

En Pratik 5 Nefis Meze Tarifi

 

En Pratik 5 Nefis Meze Tarifi İçin Malzemeler

PRATİK EZME;

  • 3 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

AMERİKAN SALATA;

  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 4-5 adet kornişon turşu
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı tuz

KÖZ PATLICAN BİBER MEZESİ;

  • 500 gr közlenmiş patlıcan
  • 3 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım limon suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz (içine)
  • 1 çay kaşığı tuz (soğanları ovmak için)

TURP MEZESİ;

  • 4-5 adet orta boy kırmızı turp
  • 1 adet limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı tuz

KARAMELİZE SOĞAN MEZESİ;

  • 5-6 adet küçük boy kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon

    En Pratik 5 Nefis Meze Tarifi Nasıl Yapılır?  Pratik Ezme:

    1. Öncelikle dörde böldüğümüz soğanı rondoya alalım.
    2. Üzerine yıkayıp doğradığımız  kırmızı biber,  yeşil biber ve  sarımsağı ekleyerek rondoyu çalıştıralım.
    3. Ardından doğradığımız domatesi de ilave ederek rondoyu tekrar çalıştıralım. Birkaç saniye çalıştırmanız yeterli olacaktır.
    4. Rondodaki tüm karışımı bir süzgece alarak suyunun süzülmesini sağlayalım.
    5. 10-15 dakika suyunun süzülmesini bekledikten sonra tüm malzemeyi bir karıştırma kabına alalım.
    6. Üzerine  biber salçası, domates salçası,  kıyılmış maydanoz,  kuru nane,  pul biber, sumak, tuz,
    7.  nar ekşisi ve  zeytinyağını ekleyerek karıştıralım.
    8. Güzelce karıştırdığımız ezmemiz servise hazır. Maydanoz ve limon dilimleri ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder