En Pratik 5 Nefis Meze Tarifi İçin Malzemeler
PRATİK EZME;
- 3 adet domates
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 2 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
AMERİKAN SALATA;
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 su bardağı bezelye
- 4-5 adet kornişon turşu
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 4 yemek kaşığı mayonez
- 1 çay kaşığı tuz
KÖZ PATLICAN BİBER MEZESİ;
- 500 gr közlenmiş patlıcan
- 3 adet közlenmiş kırmızı biber
- 1 tutam maydanoz
- 1 diş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- Yarım limon suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz (içine)
- 1 çay kaşığı tuz (soğanları ovmak için)
TURP MEZESİ;
- 4-5 adet orta boy kırmızı turp
- 1 adet limon suyu
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı tuz
KARAMELİZE SOĞAN MEZESİ;
- 5-6 adet küçük boy kuru soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı su
- 1 tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
En Pratik 5 Nefis Meze Tarifi Nasıl Yapılır? Pratik Ezme:
- Öncelikle dörde böldüğümüz soğanı rondoya alalım.
- Üzerine yıkayıp doğradığımız kırmızı biber, yeşil biber ve sarımsağı ekleyerek rondoyu çalıştıralım.
- Ardından doğradığımız domatesi de ilave ederek rondoyu tekrar çalıştıralım. Birkaç saniye çalıştırmanız yeterli olacaktır.
- Rondodaki tüm karışımı bir süzgece alarak suyunun süzülmesini sağlayalım.
- 10-15 dakika suyunun süzülmesini bekledikten sonra tüm malzemeyi bir karıştırma kabına alalım.
- Üzerine biber salçası, domates salçası, kıyılmış maydanoz, kuru nane, pul biber, sumak, tuz,
- nar ekşisi ve zeytinyağını ekleyerek karıştıralım.
- Güzelce karıştırdığımız ezmemiz servise hazır. Maydanoz ve limon dilimleri ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder