6 Ocak 2022 Perşembe

Fırında Karnabahar Tarifi

 

Fırında Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy karnabahar
  • Sıcak su
  • Tuz

Sosu için

  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz, karabiber, pul biber, zerdeçal, kekik
  • Yarım şişe maden suyu
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ

    Fırında Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle karnabaharları güzelce yıkayıp ayıklayalım çok küçük olmayacak şekilde kesip tencereye alalım
  • Üzerine sıcak su ve tuz ekleyip 12 dakika boyunca kaynamaya bırakalım.
  • Kaynayan karnabaharı süzüp soğumaya bırakalım.
  • O sırada sosu hazırlayalım tüm sos malzemelerini kaseye alalım güzelce karıştırıp son olarak maden suyu ekleyelim.
  • Tekrar karıştıralım.
  • Soğuyan karnabaharları sosa bulayıp tepsiye dizelim.
  • 200 derece ısınmış fırına atalım.
  • Üzerleri kızarana kadar pişirelim ve servise hazır yoğurt, ketçap, mayonez ile servis edebilirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder