Fırında Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy karnabahar
- Sıcak su
- Tuz
Sosu için
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 1 yemek kaşığı galeta unu
- Tuz, karabiber, pul biber, zerdeçal, kekik
- Yarım şişe maden suyu
- 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
Fırında Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karnabaharları güzelce yıkayıp ayıklayalım çok küçük olmayacak şekilde kesip tencereye alalım
- Üzerine sıcak su ve tuz ekleyip 12 dakika boyunca kaynamaya bırakalım.
- Kaynayan karnabaharı süzüp soğumaya bırakalım.
- O sırada sosu hazırlayalım tüm sos malzemelerini kaseye alalım güzelce karıştırıp son olarak maden suyu ekleyelim.
- Tekrar karıştıralım.
- Soğuyan karnabaharları sosa bulayıp tepsiye dizelim.
- 200 derece ısınmış fırına atalım.
- Üzerleri kızarana kadar pişirelim ve servise hazır yoğurt, ketçap, mayonez ile servis edebilirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder