Sade Bulgur Pilavı Yapılışı Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı bulgur
- 3 su bardağı tavuk suyu (et suyu, tavuk suyu yada kaynar su)
- 50 gram tereyağı
- 1,5 tatlı kaşığı tuz (azaltılabilir ya da artırılabilir )
Sade Bulgur Pilavı Yapılışı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ocağa aldığımız uygun bir tencerenin içinde tereyağını eritip kızdırın.
- Yağ eridikten sonra içine bulguru ekleyip 2-3 dakika karıştırarak kavurun.
- Bulgurumuz kavrulduktan sonra suyunu ve tuzunu ekleyip karıştırın.
- Pilavınızı, kaynayana kadar orta dereceli ateşte, üzeri göz göz olunca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Bulgurdan bulgura fark olacağı için pişirme süresi kısalıp çoğalacağı gibi suyunda da farklılık olabilir. Su az gelirse ilave edin.
- Pilav piştikten sonra tencereye peçete koyarak 20 dakika dinlenmesini sağlayın. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder