4 Ocak 2022 Salı

Karamelize Soğan Mezesi Tarifi

 

Karamelize Soğan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet küçük boy kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon

    Karamelize Soğan Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle soğanlarımızın kabuklarını soyalım ve dörder parçaya bölelim.
  • Ardından katmanlarını elimizle tek tek ayıralım.
  • Uygun bir tavaya zeytinyağını alalım ve soğanları ilave ederek kavuralım.
  • Soğanlarımız yumuşayama başladığında üzerine şekeri ekleyelim ve karamelize edelim.
  • Soğanlarımızın rengi dönünce 2-3 yemek kaşığı kadar su ekleyelim ve tavamızın kapağını kapatarak bir kaç dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen soğanlarımızı uygun bir kaseye alarak üzerine nar ekşisi, karabiber, pul biber, kimyon, kırmızı toz biber ve tuzu ilave ederek karıştıralım.
  • .Karamelize soğanlarımız servise hazır. Tercihe bağlı olarak süzme yoğurdun üzerinde servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder