Karamelize Soğan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- 5-6 adet küçük boy kuru soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı su
- 1 tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
Karamelize Soğan Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanlarımızın kabuklarını soyalım ve dörder parçaya bölelim.
- Ardından katmanlarını elimizle tek tek ayıralım.
- Uygun bir tavaya zeytinyağını alalım ve soğanları ilave ederek kavuralım.
- Soğanlarımız yumuşayama başladığında üzerine şekeri ekleyelim ve karamelize edelim.
- Soğanlarımızın rengi dönünce 2-3 yemek kaşığı kadar su ekleyelim ve tavamızın kapağını kapatarak bir kaç dakika pişmeye bırakalım.
- Pişen soğanlarımızı uygun bir kaseye alarak üzerine nar ekşisi, karabiber, pul biber, kimyon, kırmızı toz biber ve tuzu ilave ederek karıştıralım.
- .Karamelize soğanlarımız servise hazır. Tercihe bağlı olarak süzme yoğurdun üzerinde servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder