6 Ocak 2022 Perşembe

Kereviz Sapı Çorbası (Farklı Tat Arayanlara) Tarifi

 

Kereviz Sapı Çorbası (Farklı Tat Arayanlara) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kerevizin yaprakları
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağ veya sıvı yağ
  • 1,5 litre su

Yoğurt terbiyesi için:

  • 1, buçuk su bardağı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı un
  • Yarım limon suyu

En üstü için:

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

    Kereviz Sapı Çorbası (Farklı Tat Arayanlara) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tenceremize yağı alalım ve küp küp doğradığımız kapya biber ve soğanları ilave edip bir güzel karıştıralım.
  • Ardından Doğradığımız kerevizin yapraklarını da ekleyip karıştıralım.
  • Tuzunu ve suyunu da ilave edip kaynamaya bırakalım.
  • Bu sırada yoğurtlu karışımı yapmaya başlayalım.
  • Bir kasenin içerisine yoğurdu unu ve limon suyunu alıp karıştıralım.
  • Pişen sebzelerimizi bilendırdan geçirelim ve bir kepçe yoğurtlu karışımın içine döküp hızlıca karıştıralım.
  • Ardından tencerenin içine yoğurtlu karışımı yavaş yavaş ilave edip karıştıralım.
  • Daha sonra bir iki taşım kaynadıktan sonra altını kapatıp servis edebiliriz. Servis önerisi için üzerine yağ ile toz kırmızıbiberi kavurup gezdirebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder