Kremasız Leziz Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gr kültür mantarı
- 2 dolu yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı un
- 800 ml oda sıcaklığından su
- 1 büyük su bardağı oda sıcaklığından süt (400ml)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- 1/2 (yarım) limon suyu
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle mantarların üzerini örtecek kadar su ve limon suyunu bir kapta karıştıralım.
- Mantarları çok ince olacak biçimde doğrayalım ve bu limonlu suya ekleyip 10 dakika bekletelim.Bunu mantarların kara suyunu atması için yapıyoruz.
- Ardından elimizde mantarları suyun içerisinden alıp elimizle hiç su kalmayacak şekilde sıkalım.
- Daha sonra tencereye yağ ekleyip eritelim, üzerine mantarları ilave edelim.
- Mantarlar suyunu salıp çekinceye pişirelim.
- Suyunu iyice çeken mantarları karıştırarak 2 dakika da bu şekilde kavuralım.
- Üzerine unu ilave edelim bir dakika kadar kavuralım.
- Daha sonra suyu az az ilave edip sürekli karıştıralım.
- Tüm suyu ekledikten sonra sütü de ilave edelim ve ezilmiş sarımsak ekleyelim ve kaynayıncaya kadar sürekli karıştıralım .
- Çorba kaynamaya başlayınca tuzu ilave edelim ve beş dakika daha pişirip ocaktan alalım .
- Çorba biraz dinlendikten sonra servis edelim deneyecekler afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder