Mayasız Tel Tel Ayrılan Pamuk Gibi Katmer Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5,5 su bardağı un
Bezelere sürmek için;
- 100 gram tereyağı
Mayasız Tel Tel Ayrılan Pamuk Gibi Katmer Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yoğurma kabına un hariç tüm malzemeleri alalım.
- Üzerine unu yavaşca ekleyerek hamuru yoğuralım ve toparlayalım.
- Ardından hamuru un serperek tezgahta iyice yoğuralım.
- Sonra toparlanan hamurumuzu eşit şekilde bezelere ayıralım.
- Elimize bir tepsi alalım tabanına az sıvı yağ gezdirelim.
- Bezelerimizi tepsideki yağa bulayarak tepsiye dizelim ve streçleyerek 15 dakika kadar dinlendirelim.
- Daha sonra tereyağını bir sos tavasında yakmadan eritelim.
- Ardından bezelerden bir tane alıp yağlı tezgaha alıp elimizle dikdörtgen şeklinde açalım.
- Açtığımız hamura erittiğimiz tereyağından sürüp elimizle her yerine yedirelim.
- Ardından hamurumuzu rulo şeklinde saralım.
- Sonra hafif çekip üzerine parmağımızla hafif bastırarak rulo yu bir ucundan gül şeklinde saralım ve kalan ucunu altına koyup bir tabağa koyalım.
- Tüm bezelerimize aynı işlemi uygulayalım.
- Hepsini gül şekline getirdiğimiz hamurları tekrar streçleyip buz dolabında yaklaşık 1 saat dinlendirelim.
- Daha sonra unladığımız tezgaha hamurumuzdan alıp tavanın boyutuna göre açalım.
- Hamurumuzu ısıtılmış tavaya alalım pişen tarafını çevirip yağlayalım diğer tarafını da pişirelim.
- Pişirip iki yüzünü de yağladığımız katmeri servis tabağına alalım.
- Kalan katmerlerimizi de aynı şekilde kızartalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder