15 Ocak 2022 Cumartesi

Mayasız Tel Tel Ayrılan Pamuk Gibi Katmer Tarifi

 

Mayasız Tel Tel Ayrılan Pamuk Gibi Katmer Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5,5 su bardağı un

Bezelere sürmek için;

  • 100 gram tereyağı

    Mayasız Tel Tel Ayrılan Pamuk Gibi Katmer Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yoğurma kabına un hariç tüm malzemeleri alalım.
  • Üzerine unu yavaşca ekleyerek hamuru yoğuralım ve toparlayalım.
  • Ardından hamuru un serperek tezgahta iyice yoğuralım.
  • Sonra toparlanan hamurumuzu eşit şekilde bezelere ayıralım.
  • Elimize bir tepsi alalım tabanına az sıvı yağ gezdirelim.
  • Bezelerimizi tepsideki yağa bulayarak tepsiye dizelim ve streçleyerek 15 dakika kadar dinlendirelim.
  • Daha sonra tereyağını bir sos tavasında yakmadan eritelim.
  • Ardından bezelerden bir tane alıp yağlı tezgaha alıp elimizle dikdörtgen şeklinde açalım.
  • Açtığımız hamura erittiğimiz tereyağından sürüp elimizle her yerine yedirelim.
  • Ardından hamurumuzu rulo şeklinde saralım.
  • Sonra hafif çekip üzerine parmağımızla hafif bastırarak rulo yu bir ucundan gül şeklinde saralım ve kalan ucunu altına koyup bir tabağa koyalım.
  • Tüm bezelerimize aynı işlemi uygulayalım.
  • Hepsini gül şekline getirdiğimiz hamurları tekrar streçleyip buz dolabında yaklaşık 1 saat dinlendirelim.
  • Daha sonra unladığımız tezgaha hamurumuzdan alıp tavanın boyutuna göre açalım.
  • Hamurumuzu ısıtılmış tavaya alalım pişen tarafını çevirip yağlayalım diğer tarafını da pişirelim.
  • Pişirip iki yüzünü de yağladığımız katmeri servis tabağına alalım.
  • Kalan katmerlerimizi de aynı şekilde kızartalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder