28 Ocak 2022 Cuma

Ocakta Izgara Lezzetinde Soslu Tavuk Kanat Tarifi

 

Ocakta Izgara Lezzetinde Soslu Tavuk Kanat Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo tavuk kanat

Sosu için

  • 1 çay bardağı süt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı hardal sos
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı köri, kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik

    Ocakta Izgara Lezzetinde Soslu Tavuk Kanat Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kanatları iyice yıkayıp üzerlerine bıçakla iki çizik atıyoruz.
  • Sonra sosunu hazırlıyoruz.
  • Salça,süt,sıvı yağ ve baharatların hepsini ilave ederek sosunu hazırlıyoruz.
  • Sarımsağı rendeleyip sosa ilave ediyoruz.
  • Hazırlamış olduğumuz tavukların üzerine sosu döküp çok iyi elimizle harmalıyoruz.
  • Üzerini sitreç filmle kapatıp 2 saat dolapta dinlendiriyoruz.
  • Uygun bir tavaya üç yemek kaşığı kadar sıvı yağ ilave edip tavukları diziyoruz.
  • Orta ateşte alt üst kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyetle.Not illa ki benim gibi bir tava kullanmanız şart değil yapışmaz olan her tavada tavuklarınız pişirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder