Soslu Mantar (Et Yemeklerinin Mükemmel Yancısı) Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram mantar
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 baş soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı sebze tozu
- Yarım çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı köri
- Az tuz
Sosu için
- 250 ml (1 su bardağı ) soğuk su
- 1 silme yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 1-2 damla limon suyu
Soslu Mantar (Et Yemeklerinin Mükemmel Yancısı) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir kapta sosun malzemelerini karıştırdım.
- Güzelce ısıttığım tavaya az yağı aldım ve iri doğranmış mantarı yüksek ateşte kavurdum.
- Mantarların rengi dönünce kapya biberi ilave edip biraz daha kavurdum.
- Sonra soğanı ilave edip yine yüksek ateşte hafif kahverengi olana kadar kavurdum.
- Tavanın altını kısıp ve sarımsakları ekledim.
- Biraz çevirdim ve baharatları ilave ettim.
- Az daha çevirdim ve suyunu ilave edip kapağını kapattım. Kısık ateşte mantar pişene kadar pişirdim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder