2 Ocak 2022 Pazar

Soslu Mantar (Et Yemeklerinin Mükemmel Yancısı) Tarifi

 

Soslu Mantar (Et Yemeklerinin Mükemmel Yancısı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram mantar
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 baş soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı sebze tozu
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı köri
  • Az tuz

Sosu için

  • 250 ml (1 su bardağı ) soğuk su
  • 1 silme yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1-2 damla limon suyu

    Soslu Mantar (Et Yemeklerinin Mükemmel Yancısı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bir kapta sosun malzemelerini karıştırdım.
  • Güzelce ısıttığım tavaya az yağı aldım ve iri doğranmış mantarı yüksek ateşte kavurdum.
  • Mantarların rengi dönünce kapya biberi ilave edip biraz daha kavurdum.
  • Sonra soğanı ilave edip yine yüksek ateşte hafif kahverengi olana kadar kavurdum.
  • Tavanın altını kısıp ve sarımsakları ekledim.
  • Biraz çevirdim ve baharatları ilave ettim.
  • Az daha çevirdim ve suyunu ilave edip kapağını kapattım. Kısık ateşte mantar pişene kadar pişirdim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder