27 Ocak 2022 Perşembe

Tam Ölçü Çok Lezzetli Kuru Patlıcan Dolması Tarifi

 

Tam Ölçü Çok Lezzetli Kuru Patlıcan Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 35 adet kurutulmuş patlıcan

İç harç için;

  • 250 gr kıyma
  • 2 su bardağı 350 gr pirinç (20 dakika suda bekletilmiş olacak)
  • 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 4 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ 100ml
  • 1/2 (yarım) çay bardağı 50 ml. zeytin yağı (yarım çay bardağı)
  • 1 demet incecik doğranmış maydanoz
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı kurunane
  • 2 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tozbiber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı kimyon ( yarım tatlı kaşığı)

Üzeri için;

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 4- 4 buçuk su bardağı su

    Tam Ölçü Çok Lezzetli Kuru Patlıcan Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patlıcanları büyük bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edelim ve ocağa alalım .
  • Su kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 20 dakika kadar patlıcanları yumuşayıncaya kadar haşlayalım, çok aşırı da kaynatmayın çünkü pirinçlede pişeceği için patlıcanlar parçalanır .
  • Kaynattığımız patlıcanları 2-3 su musluk altında güzelce yıkayalım kara ve acı suyunu atması için yapıyoruz .
  • Daha sonra patlıcanları süzgece alıp kenara bırakalım ve iç harcımızın yapımına geçelim.
  • Bunun için uygun bir kaba tüm iç harç malzemelerini ekleyip güzelce karıştıralım.
  • Suyu süzülmüş soğumuş olan patlıcanların yarısına gelecek kadar iç harçtan dolduralım.
  • Patlıcanları doldurduktan sonra büyük bir tencereye ağız kısımları yukarı ve üst üste gelecek şekilde yan yana sıralayalım.
  • Tüm patlıcanları dizdikten sonra üzerine suyu yağ ve nar ekşisini ilave edelim.
  • Düz bir tabak ile patlıcanların üzerini kapatalım ve kapağı kapalı bir şekilde ocağa alalım.
  • Yemek kaynamaya başlayınca ya kadar yüksek ateşte kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısalım ve pirinçler ve patlıcan yumuşayıncaya kadar güzelce pişirelim ,deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.
  • Not ;iç harç ve patlıcanlar tam geliyor ,suyunu tam çekiyor, kullandığım bardak ölçüleri Su bardağı 200ml.

    Çay bardağı 100ml.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder