18 Ocak 2022 Salı

Tavuk Kapama Tarifi

 

Tavuk Kapama Tarifi İçin Malzemeler

  • 10-12 adet tavuk baget ( kişi sayısına göre)
  • 3,5 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur ( koymayabilirsiniz isteğe göre)
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz, karabiber

Pilavı demlemek için ;

  • Üzerini geçecek kadar haşlanan tavukların suyu

    Tavuk Kapama Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavukları haşlamak için tencereye alıyoruz, üzerini geçecek kadar su ekleyip kaymaya bırakıyoruz.
  • 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip haşlanmasını bekliyoruz.
  • Ayrı bir tencerede zeytinyağ ve tereyağ eritip pirinç ve bulguru kavuruyoruz.
  • Nohutu ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
  • Tuzunu ve karabiberini ilave edip güzelce kavurduktan sonra fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  • Üzerine haşlanan tavukları diziyoruz.
  • Haşladığımız tavukların suyunu süzgeçten geçirip süzüyoruz.
  • Tepsiye pilavımızın üzerini geçecek kadar döküyoruz.
  • Fırın kağıdını ıslatıp tepsinin üzerine koyuyoruz .
  • 190 derece fırında üzeri kızarıncaya ve pilavımız suyunu çekene kadar kontrollü şekilde pişiriyoruz, afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder