Tavuk Kapama Tarifi İçin Malzemeler
- 10-12 adet tavuk baget ( kişi sayısına göre)
- 3,5 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı pilavlık bulgur ( koymayabilirsiniz isteğe göre)
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- Tuz, karabiber
Pilavı demlemek için ;
- Üzerini geçecek kadar haşlanan tavukların suyu
Tavuk Kapama Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavukları haşlamak için tencereye alıyoruz, üzerini geçecek kadar su ekleyip kaymaya bırakıyoruz.
- 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip haşlanmasını bekliyoruz.
- Ayrı bir tencerede zeytinyağ ve tereyağ eritip pirinç ve bulguru kavuruyoruz.
- Nohutu ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
- Tuzunu ve karabiberini ilave edip güzelce kavurduktan sonra fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- Üzerine haşlanan tavukları diziyoruz.
- Haşladığımız tavukların suyunu süzgeçten geçirip süzüyoruz.
- Tepsiye pilavımızın üzerini geçecek kadar döküyoruz.
- Fırın kağıdını ıslatıp tepsinin üzerine koyuyoruz .
- 190 derece fırında üzeri kızarıncaya ve pilavımız suyunu çekene kadar kontrollü şekilde pişiriyoruz, afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder