Arpa Şehriyeli Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 3-4 kaşık şehriye
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1,5 su bardağı kaynar su
- Tuz
Arpa Şehriyeli Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pirinçleri 1 veya 2 saat tuzlu suda bekletiyorum ara ara karıştırıyorum nişastasını saldıktan sonra soğuk su ile güzelce nişastası gidene kadar yıkıyorum, suyunu süzüyorum.
- Tencerede sıvı yağını ısıtıp şehriyeleri ilave ediyorum, altın sarısı olana kadar kavuruyorum.
- Ardından pirinçleri ilave ediyorun 2-3 dk boyunca pirinçleri (kesinlikle güzelce kavuruyorum) tereyağını ekliyorum, karıştırıyorum.
- Benim ocağımın 9 ayarı var indüksiyon ocağı kullanıyorum ben bu işleme kadar ocağın altını 6/7 tutuyorum.
- Kaynar suyu ekliyorum tuzunu ilave ediyorum karıştırıp kapağını kapatıyorum ve ocağın altını 3/4 ayara kısıyorum.
- Kısık ayarda yaklaşık 15 dk pişiriyorum, pirinçler suyunu çektikten ve göz göz olduktan sonra altını kapatıyorum, bir kez pilavı karıştırıp kapağını tekrar kapatıp 15 dk servise kadar dinlendiriyorum. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder