10 Dakikada Mayasız Peynirli Pişi (Asla Yağ Çekmez) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı+2 çorba kaşığı un (2 çorba kaşığı unu sebzeleri ekledikten sonra ekleyip, yoguracagiz.)
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım kırmızı kapya biber
- 1 tutam ince doğranmış maydanoz
- 1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
Kızartmak için;
- Bolca sıvı yağ
10 Dakikada Mayasız Peynirli Pişi (Asla Yağ Çekmez) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir kaba yumurta, süt ve tuzu alıp, çırpalım.
- Ardından kabartma tozu ve 2 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyelim ve yoğurup toparlayalım.
- Bu aşamada içerisine minik doğradığımız kapya biber, maydanoz ve ezilmiş beyaz peynirleri ekleyelim.
- Bunun üzerine 1 çorba kaşığı unu ekleyip, yavaş yavaş yoğuralım. Elinize hafif yapışıyorsa diğer 1 çorba kaşığı unu ekleyip, hamuru iyice toparlayalım.
- Tezgaha bolca un serpip, hamurumuzu üzerine koyup, tekrar hamurun üzerine de un serpelim ve merdaneyle çok inceltmeden ortalama yarım cm kalınlığında açalım.
- Açtığımız hamuru ortalama 1 buçuk cm aralıklarla şerit şerit keselim.
- Daha sonra kestiğini şeritleri ters yönde 4-5 cm aralıklarla keselim. Yani çubuk şekli vermiş olacağız.
- Kenarlarda kalan hamurları tekrar toparlayıp, kesebilirsiniz.
- Tavamıza yağı alalım ve iyice ısıtalım.
- Daha sonra ocağımızı orta ateşe alıp, bu ayarda hamurlarımızı bu ayarda önlü arkalı kızartalım.
- Kızaran pişileri peçetenin üzerine alıp,. Yağını alalım. Dilediğiniz gibi servis edip, afiyetle yiyebilirsiniz. 👌
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder