15 Şubat 2022 Salı

10 Dakikada Mayasız Peynirli Pişi (Asla Yağ Çekmez) Tarifi

 

10 Dakikada Mayasız Peynirli Pişi (Asla Yağ Çekmez) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı+2 çorba kaşığı un (2 çorba kaşığı unu sebzeleri ekledikten sonra ekleyip, yoguracagiz.)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım kırmızı kapya biber
  • 1 tutam ince doğranmış maydanoz
  • 1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir

Kızartmak için;

  • Bolca sıvı yağ

    10 Dakikada Mayasız Peynirli Pişi (Asla Yağ Çekmez) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bir kaba yumurta, süt ve tuzu alıp, çırpalım.
  • Ardından kabartma tozu ve 2 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyelim ve yoğurup toparlayalım.
  • Bu aşamada içerisine minik doğradığımız kapya biber, maydanoz ve ezilmiş beyaz peynirleri ekleyelim.
  • Bunun üzerine 1 çorba kaşığı unu ekleyip, yavaş yavaş yoğuralım. Elinize hafif yapışıyorsa diğer 1 çorba kaşığı unu ekleyip, hamuru iyice toparlayalım.
  • Tezgaha bolca un serpip, hamurumuzu üzerine koyup, tekrar hamurun üzerine de un serpelim ve merdaneyle çok inceltmeden ortalama yarım cm kalınlığında açalım.
  • Açtığımız hamuru ortalama 1 buçuk cm aralıklarla şerit şerit keselim.
  • Daha sonra kestiğini şeritleri ters yönde 4-5 cm aralıklarla keselim. Yani çubuk şekli vermiş olacağız.
  • Kenarlarda kalan hamurları tekrar toparlayıp, kesebilirsiniz.
  • Tavamıza yağı alalım ve iyice ısıtalım.
  • Daha sonra ocağımızı orta ateşe alıp, bu ayarda hamurlarımızı bu ayarda önlü arkalı kızartalım.
  • Kızaran pişileri peçetenin üzerine alıp,. Yağını alalım. Dilediğiniz gibi servis edip, afiyetle yiyebilirsiniz. 👌

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder