15 Şubat 2022 Salı

Peksimet (Golot) Tarifi

 

Peksimet (Golot) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı un
  • Yarım paket yaş maya (Kurumaya da olur)
  • 2su bardağı süt
  • 1/2cay bardağı sıvı yağ
  • 1/2cay bardağı tereyağ
  • 1yemek kaşığı şeker
  • 1, tatlı kaşığı tuz

Üzerine;

  • 1 adet yumurta

    Peksimet (Golot) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derince bir kapta 2 su bardağı ılık sütü, 1yemek kaşığı şekeri, yarım paket yaş mayayı aktifleşmesi için karıştıralım 10 dk. Bekletelim.
  • Tereyağ, sıvı yağ, tuz ve unu yavaş yavaş ekleyerek orta yumuşaklıkta bir hamur elde edelim.
  • 1-2 saat kadar hamur iki katına gelene kadar mayalandıralım.
  • Mayalanan hamuru sağından solundan katlayarak tekrardan yoğurarak havasını alalım.
  • İkiye bölelim yuvarlayıp silindir gibi uzatıp fotoğraftaki gibi yatsı hale getirelim.
  • Verevine kesip tepsiye dizelim 10 dk. Tepsi mayasını bekleyelim.
  • 1yumurtayı çırpıp üzerlerine sürelim verev çizikler atalım 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim 15-20 dk.
  • Kahvaltılara yakışan bu özel ve çok eskilere dayanan ekmeği mutlaka deneyin 🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder