Peksimet (Golot) Tarifi İçin Malzemeler
- 6 su bardağı un
- Yarım paket yaş maya (Kurumaya da olur)
- 2su bardağı süt
- 1/2cay bardağı sıvı yağ
- 1/2cay bardağı tereyağ
- 1yemek kaşığı şeker
- 1, tatlı kaşığı tuz
Üzerine;
- 1 adet yumurta
Peksimet (Golot) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derince bir kapta 2 su bardağı ılık sütü, 1yemek kaşığı şekeri, yarım paket yaş mayayı aktifleşmesi için karıştıralım 10 dk. Bekletelim.
- Tereyağ, sıvı yağ, tuz ve unu yavaş yavaş ekleyerek orta yumuşaklıkta bir hamur elde edelim.
- 1-2 saat kadar hamur iki katına gelene kadar mayalandıralım.
- Mayalanan hamuru sağından solundan katlayarak tekrardan yoğurarak havasını alalım.
- İkiye bölelim yuvarlayıp silindir gibi uzatıp fotoğraftaki gibi yatsı hale getirelim.
- Verevine kesip tepsiye dizelim 10 dk. Tepsi mayasını bekleyelim.
- 1yumurtayı çırpıp üzerlerine sürelim verev çizikler atalım 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim 15-20 dk.
- Kahvaltılara yakışan bu özel ve çok eskilere dayanan ekmeği mutlaka deneyin 🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder