Ay Şekilli Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket margarin
- 2 adet yumurta akı (Sarısı üzere)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- Aldığı kadar un
Üzeri için:
- Çörek otu ,susam
Ay Şekilli Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına un hariç bütün malzemeler eklenir ve yoğurulur.
- Daha sonra kontrollü bir şekilde un eklenir.
- Kulak memesi kıvamı yumuşaklığından kum gibi dağılan bir hamur elde edilir.
- Hamur iki eşit parçaya bölünür ve silindir şekli verilir.
- Silindir şekli verdiğimiz hamurların üstüne bastırılır ve hamur kalınlığının eşitlenmesi sağlanır.
- Daha sonra su bardağı yardımı ile ay şekli verilir(dilediğiniz başka şekilleri de verebilirsin).
- Şekil verdiğimiz hamurların üzerine yumurta sarıları sürülür.
- Üzerine çörekotu ve susam serpilir.
- Önceden ısıtılmış fırında 170°’de altı üstü kızarana kadar 20 dakika kontrollü şekilde pişirilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder