26 Şubat 2022 Cumartesi

Çıtır Çıtır Nokul Tarifi

 

Çıtır Çıtır Nokul Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı ılık süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt yada yoğurt kaymağı
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı zeytinyağ
  • 125 gram tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Çay kaşığı ucuyla tuz
  • 3-3,5 su bardağı un

İçi için;

  • 2 su bardağı fındık,ceviz
  • 2 su bardağı kuru üzüm
  • 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı.sıvı yağ

    Çıtır Çıtır Nokul Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur için su, maya ve şekeri derin bir kaba alıp karıştırın.
  • Diğer malzemeleri de ekleyelim.
  • Unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamuru toplayıp üzerini örtün ve 30 dk. Dinlendirin.
  • İç harcı için fındıkları taneli kalacak şekilde çekin.
  • Üzümlerin suyunu süzün.
  • Bir kasede çekilmiş fındık, üzüm ve şekeri karıştırın.
  • Tereyağını eritin.
  • Hamuru tekrar yoğurup 5 parçaya bölün.
  • Parçalardan birini unladığınız tezgaha alıp (diğerlerini üzeri örtülü şekilde bekletin) üzerine bir fırça yardımıyla tereyağlı karışımı sürüp üzümlü harçtan serpin.
  • Uzun kenarından rulo şeklinde sarın.
  • Ruloyu üç parmak kalınlığında dilimleyip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • Kalan hamur parçalarını da aynı şekilde açıp hazırlayın ve dilimleyip tepsiye dizin.
  • Yumurta sarısının içine bir yemek kaşığı su ekleyip karıştırın ve fırçayla nokulların üzerine sürün.
  • 190 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder