Çıtır Çıtır Nokul Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1/2 (yarım) su bardağı ılık süt
- 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt yada yoğurt kaymağı
- 1/4 (çeyrek) su bardağı zeytinyağ
- 125 gram tereyağı
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- Çay kaşığı ucuyla tuz
- 3-3,5 su bardağı un
İçi için;
- 2 su bardağı fındık,ceviz
- 2 su bardağı kuru üzüm
- 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı.sıvı yağ
Çıtır Çıtır Nokul Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamur için su, maya ve şekeri derin bir kaba alıp karıştırın.
- Diğer malzemeleri de ekleyelim.
- Unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamuru toplayıp üzerini örtün ve 30 dk. Dinlendirin.
- İç harcı için fındıkları taneli kalacak şekilde çekin.
- Üzümlerin suyunu süzün.
- Bir kasede çekilmiş fındık, üzüm ve şekeri karıştırın.
- Tereyağını eritin.
- Hamuru tekrar yoğurup 5 parçaya bölün.
- Parçalardan birini unladığınız tezgaha alıp (diğerlerini üzeri örtülü şekilde bekletin) üzerine bir fırça yardımıyla tereyağlı karışımı sürüp üzümlü harçtan serpin.
- Uzun kenarından rulo şeklinde sarın.
- Ruloyu üç parmak kalınlığında dilimleyip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Kalan hamur parçalarını da aynı şekilde açıp hazırlayın ve dilimleyip tepsiye dizin.
- Yumurta sarısının içine bir yemek kaşığı su ekleyip karıştırın ve fırçayla nokulların üzerine sürün.
- 190 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder