Düdüklü Tencerede Ayva Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kg ayva
- 1 kg toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 4-5 adet karanfil
- Çubuk tarçın
Düdüklü Tencerede Ayva Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ayvaların kabuğu soyulur küçük doğranır ve kararmaması için suda bekletilir. Çekirdekleri çıkarılır onları da kullanacağız.
- Doğranan ayvalar tencereye alınır ve üzerine toz şeker, ayva çekirdekleri, karanfil ,minik bir parça çubuk tarçın ve su eklenip karıştırılır. 2 kg ayva için 7 litrelik düdüklü kullanıyorum ben.
- Kapağı kapatılıp orta ateşte pişmeye bırakılır (Yaklaşık yarım saat sonra kaynama noktasına ulaşıp ses çıkıyor ) düdüklü tısladığında küçük göze alınır ve on dk kısık ateşte pişirilir.
- Buharı alınıp kapağı açılır limon tuzu, tereyağ eklenir ve kıvam alana kadar ağzı açık kaynatılır yaklaşık 20 dk yeterli geliyor buzdolabında kıvamını alıyor çok yoğun ve şekerli seviyorsanız şeker miktarını arttırabilirsiniz ama bize yeterli geliyor.
- Sıcakken kuru temiz kavanozlara doldurulup kapağı kapatılır ve bir gece ters bir şekilde bekletilir açıldıktan sonra buzdolabında bekletilir şimdiden ellerinize sağlık afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder