1 Şubat 2022 Salı

El Açması Patatesli Mini Kol Böreği Tarifi

 

El Açması Patatesli Mini Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar su (yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak)

İçi için;

  • 4 haşlanmış patates
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ (soğanı kavurmak için)
  • 1 çay kaşığı tuz (tadına bakarak koyun)

Hamuru yağlamak için;

  • Sıvı yağ

    El Açması Patatesli Mini Kol Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur malzemeleri bir kaba alınır ve yavaşça su eklenerek yoğurulur.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilince üzeri örtülür ve 10- 15 dk dinlendirilir.
  • Sonra dinlenen hamur yumurta büyüklüğünde (siz istediğiniz boyuta göre ayarlayabilirsiniz) bezelere ayrılır.
  • Bezeler tabak büyüklüğünde merdane ile açılır.
  • Aralarına sıvı yağ sürülerek üst üste dizilir ve yarım saat kadar dinlendirilir. Bu sırada içi yapalım.
  • Önce yemeklik doğranmış soğan sıvı yağda sotelenir ve altı kapatılır.
  • Haşlanmış patates rendelenir.
  • Soğuyan soğan üzerine eklenir ve baharatlar katılır. İyice harmanlanır. İçimiz hazır.
  • Ben içe biraz da koy peyniri + lor peyniri de koydum. Çünkü ku müşterim öyle istemişti. Siz de biraz ekleyebilirsiniz.
  • Dinlenen hamurlar sırayla el ile çekilerek büyütülerek incecik açılır.
  • 2 yanından ortaya katlanır.
  • Bir ucuna iç harç konur ve rulo halinde sarılır. Sonra gül şekli verilir.
  • Hepsi için aynı işlem yapılır ve tepsiye dizilir.
  • Üzerine sıvı yağ sürülüp tercihe göre susam ve çörek otu serpilir .
  • Önceden ısıtılmış 190 derce fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun 😍😍.
  • Bu ölçülerden 10-12 tane börek çıkmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder