El Açması Patatesli Mini Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 2 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar su (yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak)
İçi için;
- 4 haşlanmış patates
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ (soğanı kavurmak için)
- 1 çay kaşığı tuz (tadına bakarak koyun)
Hamuru yağlamak için;
- Sıvı yağ
El Açması Patatesli Mini Kol Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamur malzemeleri bir kaba alınır ve yavaşça su eklenerek yoğurulur.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilince üzeri örtülür ve 10- 15 dk dinlendirilir.
- Sonra dinlenen hamur yumurta büyüklüğünde (siz istediğiniz boyuta göre ayarlayabilirsiniz) bezelere ayrılır.
- Bezeler tabak büyüklüğünde merdane ile açılır.
- Aralarına sıvı yağ sürülerek üst üste dizilir ve yarım saat kadar dinlendirilir. Bu sırada içi yapalım.
- Önce yemeklik doğranmış soğan sıvı yağda sotelenir ve altı kapatılır.
- Haşlanmış patates rendelenir.
- Soğuyan soğan üzerine eklenir ve baharatlar katılır. İyice harmanlanır. İçimiz hazır.
- Ben içe biraz da koy peyniri + lor peyniri de koydum. Çünkü ku müşterim öyle istemişti. Siz de biraz ekleyebilirsiniz.
- Dinlenen hamurlar sırayla el ile çekilerek büyütülerek incecik açılır.
- 2 yanından ortaya katlanır.
- Bir ucuna iç harç konur ve rulo halinde sarılır. Sonra gül şekli verilir.
- Hepsi için aynı işlem yapılır ve tepsiye dizilir.
- Üzerine sıvı yağ sürülüp tercihe göre susam ve çörek otu serpilir .
- Önceden ısıtılmış 190 derce fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun 😍😍.
Bu ölçülerden 10-12 tane börek çıkmaktadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder