13 Şubat 2022 Pazar

Elmalı Rulo Kek Tarifi

 

Elmalı Rulo Kek Tarifi İçin Malzemeler

Fırın tepsisi için ölçüler;

  • 5 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1.5 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2 su bardağı un (Hamuru ince yapmak isterseniz)
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1.5 su bardağı un

️iç harcı için;

  • 10 adet orta boy elma
  • 1.5 su bardağı şeker (Fazla şekerli sevmeyenler 1 su bardağı ekleyebilir)
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

    Elmalı Rulo Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk öncelikle elmaları soyup rendeleyip üzerine şekeri koyup suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Tarçın ve cevizi ekleyip, karıştırıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine incecik yayıyoruz kenarda soğuması için bırakıyoruz.
  • Kek için yumurta ve şekeri iyice beyazlaşasıya çırpıyoruz sütü ilave edip biraz daha çırpıyoruz un ve kabartma tozunu, vanilini ekleyip saputula ile karıştırıp, elmalı harcımızın üzerine eşit şekilde döküyoruz.
  • Hafiften tepsiyi yere vurup önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dk kadar kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
  • 2-3 dk sonra yağlı kağıt üzerine tepsiyi ters çevirip, alttaki kağıdı çıkarıp soğumadan rulo yapıyoruz. Üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek afiyetle servis edebiliriz.
  • Not: Keki soğuduktan sonra rulo yaparsanız kırılır. Keki çok fazla pişirip kurutmuyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder