Elmalı Rulo Kek Tarifi İçin Malzemeler
Fırın tepsisi için ölçüler;
- 5 adet yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1.5 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 su bardağı un (Hamuru ince yapmak isterseniz)
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1.5 su bardağı un
️iç harcı için;
- 10 adet orta boy elma
- 1.5 su bardağı şeker (Fazla şekerli sevmeyenler 1 su bardağı ekleyebilir)
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Rulo Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk öncelikle elmaları soyup rendeleyip üzerine şekeri koyup suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Tarçın ve cevizi ekleyip, karıştırıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine incecik yayıyoruz kenarda soğuması için bırakıyoruz.
- Kek için yumurta ve şekeri iyice beyazlaşasıya çırpıyoruz sütü ilave edip biraz daha çırpıyoruz un ve kabartma tozunu, vanilini ekleyip saputula ile karıştırıp, elmalı harcımızın üzerine eşit şekilde döküyoruz.
- Hafiften tepsiyi yere vurup önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dk kadar kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
- 2-3 dk sonra yağlı kağıt üzerine tepsiyi ters çevirip, alttaki kağıdı çıkarıp soğumadan rulo yapıyoruz. Üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek afiyetle servis edebiliriz.
Not: Keki soğuduktan sonra rulo yaparsanız kırılır. Keki çok fazla pişirip kurutmuyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder