18 Şubat 2022 Cuma

Elmalı Turta Tarifi

 

Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 200 gram tereyağı veya margarin (Oda sıcaklığında iyice yumuşamış )
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 su bardağı un

Elmalı harcı için;

  • 5 orta boy elma
  • yarım su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın (Bizde çok sevilmediği için bir çay kaşığı kullandım)

Kullandığım su bardağı 200 ml

Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tüm malzemeleri yoğurma kabına alalım yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
  2. Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça ayıralım dondurucuya kaldıralım.
  3. İç harcı için elmaları soyup rendeleyelim uygun bir tavada şeker ile suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  4. En son tarçın ilave edip karıştıralım ocaktan alalım soğumaya bırakalım.
  5. Hamuru tepsiye yayalım çatalla delikler açarak iyice soğumuş elmalı harcı yayalım.
  6. Buzlukta beklettiğimiz hamuru üzerine rendeleyelim.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. İyice soğuduktan sonra pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
  8. Hamur malzemeleri oda sıcaklığına olmalı. Tereyağı iyice yumuşamış olmalı.
  9. Tart pişerken kızarttıktan sonra fırının derecesini 150-140 düşürdüm 7-8 dakika daha pişirdim. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder