18 Şubat 2022 Cuma

İç Pilav Tarifi

 

İç Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı soyulmuş badem (Çiğ bademleri sıcak su ile ıslıyorum sonra soyuyorum )
  • 1.5 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tane küp şeker
  • 1 su bardağı pirinç (Ben basmati kullanıyorum )
  • 1.5 su bardağı tavuk suyu

    İç Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuş üzümü sıcak su ile ıslanır 2 dk sonra süzülür. Zeytinyağ tencereye alınır.
  • İçine küp küp doğranmış soğan eklenir ve şeffaf renk alana kadar kavrulur .
  • İçine dolmalık fıstık bademde eklenir kavrulmaya devam edilir.
  • Bütün baharatlar eklenir 1-2 tur kavrulur, pirinç eklenir. Şeffaf renk alana kadar kavrulmaya devam edilir.
  • İçine kuş üzümü tuz eklenir tavuk suyu ilave edilir bir kez karıştırılıp, en kısık ateşte ağzı kapalı suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Ocağın altı kapatılır en az 20 dk dinlendirildikten sonra servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder