16 Şubat 2022 Çarşamba

Fıstıklı Kuş Üzümlü Pilav Tarifi

 

Fıstıklı Kuş Üzümlü Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı tuz (pirinci ıslamak için)
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı sıcak su (600 ml)
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Fıstıklı Kuş Üzümlü Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirinçleri yarım saat öncesinde tuzlu ılık suya koyalım ve bekletelim.
  • Kuru soğanı çok küçük yemeklik olacak şekilde doğrayarak sıvı yağda 2-3 dakika kavuralım.
  • Soğanlar pembeleştikten sonra dolmalık fıstıkları ekleyerek soğanla birlikte birkaç dakika daha kavuralım.
  • Yıkanıp suyunu süzdüğümüz pirinçleri de ilave ederek beraberce birkaç dakika daha kavuralım.
  • Kuş üzümlerini ilave edelim ve karıştıralım. Ardından tereyağı ilave edelim ve tekrar karıştıralım.
  • Tereyağı eridikten sonra tuzu ayarlayalım ve  sıcak su ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım.
  • Önce yüksek ateşte üzeri göz göz olmaya başlayınca en düşük ateşte kapağı kapalı olarak pişirelim.
  • Kısık ateşe alacağınız zaman üzerine karabiber ve tarçın serpelim.
  • Suyunu tamamen çektiğinde ocaktan alınarak üzerine havlu kağıt örtelim ve en az 10- 15 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Fıstıklı kuş üzümlü pilavımızın ilk sıcağı gittikten sonra karıştırıp servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder