Fıstıklı Kuş Üzümlü Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı tuz (pirinci ıslamak için)
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı sıcak su (600 ml)
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Fıstıklı Kuş Üzümlü Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pirinçleri yarım saat öncesinde tuzlu ılık suya koyalım ve bekletelim.
- Kuru soğanı çok küçük yemeklik olacak şekilde doğrayarak sıvı yağda 2-3 dakika kavuralım.
- Soğanlar pembeleştikten sonra dolmalık fıstıkları ekleyerek soğanla birlikte birkaç dakika daha kavuralım.
- Yıkanıp suyunu süzdüğümüz pirinçleri de ilave ederek beraberce birkaç dakika daha kavuralım.
- Kuş üzümlerini ilave edelim ve karıştıralım. Ardından tereyağı ilave edelim ve tekrar karıştıralım.
- Tereyağı eridikten sonra tuzu ayarlayalım ve sıcak su ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım.
- Önce yüksek ateşte üzeri göz göz olmaya başlayınca en düşük ateşte kapağı kapalı olarak pişirelim.
- Kısık ateşe alacağınız zaman üzerine karabiber ve tarçın serpelim.
- Suyunu tamamen çektiğinde ocaktan alınarak üzerine havlu kağıt örtelim ve en az 10- 15 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
- Fıstıklı kuş üzümlü pilavımızın ilk sıcağı gittikten sonra karıştırıp servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder