Hazır Yufka ile Sodalı Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 8 adet yufka
- 1 şişe maden suyu
Sosu için;
- 3 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
İç Harç İçin;
- 300g beyaz peynir
- 200g lor peynir
- Yarım demet maydanoz
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Susam
Hazır Yufka ile Sodalı Su Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak böreğimizin sosunu hazırlayalım.. Bunun için derin bir kap içerisine birinin sarısını üzeri için ayırdığımız yumurtaları, süt ve sıvı yağı alarak tel çırpıcı ile malzemeleri güzelce karıştıralım.
- Tepsimize pişirme kağıdı serelim ve yufkanın bir tanesini kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirelim.
- Sosumuzdan bir kaç kaşık alarak fırça ile her yerine gelecek şekilde sürelim.
- Diğer yufkayı iki parçaya bölelim ve elimizle gelişigüzel tepsimize yerleştirelim.
- Üzerine tekrar sosumuzdan dökelim ve fırça ile yayalım.
- Diğer yufkayı da yine iki parçaya bölelim ve tepsimize tekrar gelişigüzel şekilde yerleştirelim ve sosumuzdan bir iki kaşık sürelim.
- Ardından peynirli maydanozlu iç harcımızın yarısını her yerine gelecek şekilde yufkamızın üzerine serpelim.
- İç harcının üzerine yine aralarına sos sürerek 4, 5 ve 6. yufkayı da aynı şekilde yerleştirelim.
- 6. yufkanın üzerine de sos sürdükten sonra kalan peynirli hacımızı her yerine gelecek şekilde serpelim.
- 7.kat yufkayı da yine iç harcın üzerine yerleştirelim ve sosumuzdan sürelim.
- Kenarlardan sarkan kısmı üstlere doğru kapatalım ve kenarlarına da sosumuzdan sürelim.
- 8. kat yufkamızı da yerleştirip kalan sosu üzerlerine gezdirelim.
- Ardından böreğimizi dilediğimiz boyutta dilimleyelim.
- Böreğimizin üzerine maden suyunu her yerine gelecek şekilde dökelim ve sosunu çekmesi için 1 saat kadar dinlenmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serperek önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakalım.
- Pişen sodalı su böreğimiz servise hazır Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder