Hingel (Patatesli Mantı) Tarifi İçin Malzemeler
İç malzemeleri
- 4 adet büyük patates
- 1 adet büyük kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yeteri kadar sıvı yağ
Hamur malzemeleri
- 1 adet yumurta
- 1.5 su bardağı su
- 5 su bardağı un
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
- Sarımsaklı yoğurt
Sos malzemesi
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı salça
Hingel (Patatesli Mantı) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patatesi haşlayıp soyalım.
- Ve çatalla ezelim.
- Kurusoğanı sıvı yağda hafif pembeleştirelim pulbiber,karabiber ve tuzu atıp karıştıralım.
- Üzerine patatesi de katıp karıştıralım ve bir kenara alalım.
- Hamuru için hamur malzemelerini katıp iyice yoğuralım.
- 20 dakika kadar dinlendirelim.
- Hamurdan parçalar koparıp bezeler alalım ve normal incelikte açalım.
- Bardakla yuvarlaklar çıkaralım ortasına iç malzemesinden bırakalım ve poğaça gibi kapatalım iyice bastıralım.
- Tüm hamuru bu şekilde bitirelim. Büyükce bir tencereye yarısına kadar su dolduralım.
- 1 tatlı kaşığı tuz atalım ve kaynatalım.
- Kaynayan suyumuza yeteri kadar mantımızdan bırakalım.
- 1 dakika sonra karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
- Mantılar suyun yüzeyine çıkınca pişmiş demektir.
- Süzgece alalım.
- Sonrasında servis tabağına dizelim ve üzerine yoğurt gezdirelim. Sosunu da döküp afiyet ile yiyelim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder