13 Şubat 2022 Pazar

Hingel (Patatesli Mantı) Tarifi

 

Hingel (Patatesli Mantı) Tarifi İçin Malzemeler

İç malzemeleri

  • 4 adet büyük patates
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yeteri kadar sıvı yağ

Hamur malzemeleri

  • 1 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı su
  • 5 su bardağı un
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt

Sos malzemesi

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı salça

    Hingel (Patatesli Mantı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patatesi haşlayıp soyalım.
  • Ve çatalla ezelim.
  • Kurusoğanı sıvı yağda hafif pembeleştirelim pulbiber,karabiber ve tuzu atıp karıştıralım.
  • Üzerine patatesi de katıp karıştıralım ve bir kenara alalım.
  • Hamuru için hamur malzemelerini katıp iyice yoğuralım.
  • 20 dakika kadar dinlendirelim.
  • Hamurdan parçalar koparıp bezeler alalım ve normal incelikte açalım.
  • Bardakla yuvarlaklar çıkaralım ortasına iç malzemesinden bırakalım ve poğaça gibi kapatalım iyice bastıralım.
  • Tüm hamuru bu şekilde bitirelim. Büyükce bir tencereye yarısına kadar su dolduralım.
  • 1 tatlı kaşığı tuz atalım ve kaynatalım.
  • Kaynayan suyumuza yeteri kadar mantımızdan bırakalım.
  • 1 dakika sonra karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
  • Mantılar suyun yüzeyine çıkınca pişmiş demektir.
  • Süzgece alalım.
  • Sonrasında servis tabağına dizelim ve üzerine yoğurt gezdirelim. Sosunu da döküp afiyet ile yiyelim 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder