19 Şubat 2022 Cumartesi

Selanik Tatlısı Tarifi

 

Selanik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı mısır unu
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı irmik
  • 2 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon

    Selanik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz şerbet kaynamaya başlayınca limonu sıkıp, 10 dakika kısık ateşte kaynatıyoruz daha sonra soğumaya bırakıyoruz.
  • Hamuru için de yumurta sıvı yağ ve şekeri güzelce çırpalım. Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip, tekrar karıştıralım.
  • Hamurumuz ele yapışan bir hamur oluyor bu sizi korkutmasın elinizi suya batırarak kolaylıkla şekil verebilirsiniz. Yuvarlak şekilde yapıp tepsiye yerleştiriyoruz.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Pişen tatlımızın üzerine soğuk şerbeti döküyoruz üzerine tepsi kapatıp şerbetini çekmesini bekliyoruz lokum kıvamında ve çok lezzetli oluyor kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun❤️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder