16 Şubat 2022 Çarşamba

Özel Mantar Soslu Et Sote Tarifi

 

Özel Mantar Soslu Et Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg az yağlı dana kuşbaşı et
  • 1 büyük soğan
  • 1’er tatlı kaşığı tuz pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Özel mantarlı sos için;

  • 400 gram kültür mantarı
  • 2 tane kapya biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 tutam tuz

    Özel Mantar Soslu Et Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Düdüklü tenceremize sıvı yağ ile etlerimizi alıp yüksek ateşte 4-5 dk soteleyip, piyazlık doğranmış soğanlarımızı ekleyelim.
  • 1 su bardağı su ilave edip kapağını kapatarak 15 dk pişirelim (Normal tencerede pişirmek isteyenler 1 saat kısık ateşte pişirebilir)
  • O sırada sos tavamızda sıvı yağla kapya biberlerimizi 5 dk soteleyip, soyup ince dilimlediğimiz mantarlarla pişirelim.
  • Ayrı bir tavada tereyağ ile unu 2 dk kavurup krema ile tuzu ekleyelim. Pişen sebzelerimize ekleyip 1-2 tur çevirerek özel sosumuzu hazır edelim.
  • Pişen etlerimize baharatlarını ekleyip suyunu çektirelim. Suyunu çeken etlerimizi servis tabağına alıp üzerine mantarlı sosumuzu ilave ederek servis edebiliriz. Sunumdaki tabaktan 2 tane çıkıyor buradaki ölçülerden😉 Afiyetler olsun❤️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder