Pancar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet orta boy patates
- 4-5 adet orta boy pancar
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tutam karabiber
- Yeteri kadar tuz
- 1 elin baş parmağının yarısı kadar kök zencefil
- Yarım limon
- Yarım portakal suyu
- 5-6 su bardağı et veya tavuk suyu
Pancar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Çok küçük doğranmış soğan ve sarımsağı sıvı yağda biraz soteleyelim.
- Soyup yıkadığımız patates ve pancarı küp doğrayıp soğanın üzerine ekleyelim.
- Tuz, karabiber, rendelenmiş zencefil, limon ve portakal suyunu ilave edip iki üç dakika daha soteleyip üzerini iki parmak geçecek kadar tavuk veya et suyu ilave edip sebzeler iyice yumuşayana kadar orta ateşte kaynatalım.
- Çorbamızı blenderden geçirip servis edelim. Servis esnasında varsa 1 tatlı kaşığı kadar labne ile servis edelim.
Not: Kıvamı ne çok koyu ne çok sıvı olmamalı ona göre su ilavesi yapabilirsiniz!.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder