Pankek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Reçel
- Marmelat
- Meyve
Pankek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabının içerisine şeker ve yumurtayı alıp, el çırpıcısı ile çarpıyoruz.
- Karışımımız pürüzsüz olduğunda içerisine sıvı yağ, şeker, süt, kabartma tozu, vanilyasını ve unu ilave edip, akışkan bir hamur elde ediyoruz.
- Elimizin altında teflon tavamız varsa hiç yağ koymadan ocağın üstünde ısınmaya bırakalım. Normal bir tavada yapacak isek bir fırça yardımı ile veya bir peçetenin ucuyla tavanın her yerine gelecek şekilde sıvı yağ sürelim. Yağ varla yok arası olacak.
- Büyük bir kaşık hamur alıp tavaya döküyoruz ve hiç müdahale etmiyoruz. Kendi kendine yayılmasını bekliyoruz.
- Üzerinde ufak delikler oluştuğunda pankeklerimizi bir spatula yardımı ile çevirelim.
- Tüm hamuru bu şekilde yaparak işlemi tamamlıyoruz.
- Üzerine arzuya göre çikolata reçel bal sürüp istediğiniz meyvelerle süsleyip servis yapabiliriz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder