Sütlü Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket yulaflı bisküvi
- İsteğe göre 1 su bardağı fındık
Beyaz krema için ;
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı+2 yemek kaşığı un(135 gr)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz krem şanti
- Yarım su bardağı beyaz pul çikolata
Bitter çikolatalı krema için;
- 3 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı un(50 gr)
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı bitter çikolata
Sütlü Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- 2 paket yulaflı bisküvi ve fındığı rondodan geçiriyoruz.
- Beyaz krema için krem şanti ve beyaz pul çikolata dışındaki tüm malzemeyi tencereye alıp, pişiriyoruz.
- Kaynamaya başladıktan sonra bir iki taşım daha kaynatıp, ocağı kapatıyoruz ve içine beyaz pul çikolatayı ilave edip, karıştırıyoruz. Kremamızı soğumaya bırakıyoruz.
- Tamamen soğuduktan sonra içine 1 poşet toz krem şantiyi ilave edip 6-7 dakika mikserle çırpıyoruz.
- Bitter çikolatalı krema için ayrı bir tencereye çikolata hariç tüm malzemeyi koyup pişiriyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra bir iki taşım kaynatıp ocağı kapatıyoruz ve içine bitter çikolatayı koyup karıştırıyoruz. Kremamızı soğumaya bırakıyoruz.
- Fırın tepsimize tüm yüzeyi kaplayacak şekilde bisküvimizi seriyoruz. Üzerine soğumuş beyaz kremamızı koyup dikkatli şekilde yayıyoruz.
- En üste çikolatalı kremamızı döküp yayalım. 1 gece buzdolabında bekletip eninden 2 ye boyundan 4 e bölüp rulo saralım (Ben enden 1 kestim büyük olmasını istedim siz enden 2 ye kesip dilim sayısını arttırabilirsiniz) Herkese afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder