Portakallı Borcam Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 2 yemek kaşığı su
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu.
Keki ıslatmak için;
- 1 su bardağı süt
Kreması için;
- 4 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı un
- 1 yemek kaşık tereyağ
Sosu için;
- 2.5 su bardağı portakal suyu
- 2.5yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
Portakallı Borcam Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Keki için yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Su ve sıvı yağ ekleyip 3 dakika kadar daha çırpıyoruz.
- Un, kabartma tozu ve vanilyalı ekleyerek spatula yardımıyla karıştırıyoruz.
- Tereyağ ile yağlanmış borcama hamuru döküyoruz.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Benim fırınımda hamuru az olduğu için 20dakika da pişirdi.
- Krema için gerekli bütün malzemeleri uygun bir tencereye alıp sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Göz göz olunca altını kapatıyoruz.
- Ilıyınca blenderden geçiyoruz.
- Sosu için gerekli bütün malzemeleri uygun bir kaba alıp pişiriyoruz. Göz göz olunca altını kapatıyoruz.
- Kekin üzerine kürdanla delikler açıyoruz. Sütü döküyoruz.
- Üzerine kremayı dökerek yayıyoruz.
- En üstede portakallı sosu kaşık yardımıyla yayıyoruz. Direk dökmeyin kaşıkla kontrollü şekilde yayın.
- Üzerini streç film kapatarak dolapta en az 2 saat kadar dinlendiriyoruz.
- Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz ben portakal ve fıstıkla servis yaptım. Deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder