10 Şubat 2022 Perşembe

Portakallı Borcam Pastası Tarifi

 

Portakallı Borcam Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu.

Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt

Kreması için;

  • 4 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı un
  • 1 yemek kaşık tereyağ

Sosu için;

  • 2.5 su bardağı portakal suyu
  • 2.5yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı şeker

    Portakallı Borcam Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Keki için yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Su ve sıvı yağ ekleyip 3 dakika kadar daha çırpıyoruz.
  • Un, kabartma tozu ve vanilyalı ekleyerek spatula yardımıyla karıştırıyoruz.
  • Tereyağ ile yağlanmış borcama hamuru döküyoruz.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Benim fırınımda hamuru az olduğu için 20dakika da pişirdi.
  • Krema için gerekli bütün malzemeleri uygun bir tencereye alıp sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Göz göz olunca altını kapatıyoruz.
  • Ilıyınca blenderden geçiyoruz.
  • Sosu için gerekli bütün malzemeleri uygun bir kaba alıp pişiriyoruz. Göz göz olunca altını kapatıyoruz.
  • Kekin üzerine kürdanla delikler açıyoruz. Sütü döküyoruz.
  • Üzerine kremayı dökerek yayıyoruz.
  • En üstede portakallı sosu kaşık yardımıyla yayıyoruz. Direk dökmeyin kaşıkla kontrollü şekilde yayın.
  • Üzerini streç film kapatarak dolapta en az 2 saat kadar dinlendiriyoruz.
  • Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz ben portakal ve fıstıkla servis yaptım. Deneyeceklere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder