13 Şubat 2022 Pazar

Tavada Krema Soslu Kek (Yaş Pasta Lezzetinde) Tarifi

 

Tavada Krema Soslu Kek (Yaş Pasta Lezzetinde) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta (Oda sıcaklığında bekletilmiş)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 yemek kaşığı kakao
  • Aldığı kadar un (Ben 1,5 su bardağı kadar un ekledim siz kontrollü ekleyin)

Ara kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı dolusu toz şeker şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı dolusu kakao
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı yada margarin
  • 1 paket tekli ülker çikolata

Ocaktan indirdikten sonra ılık haldeyken;

  • 1 paket sade yada kakaolu toz kremşanti eklenecek

Üzeri sosu için;

  • 1 paket sıvı krema
  • 1 paket sütlü yada bitter çikolata

Üzeri süslemek için;

  • Damla çikolata
  • Hindistan cevizi
  • Yalancı antep fıstığı (ıspanaklı kekten kalmış kek kırıntıları)

    Tavada Krema Soslu Kek (Yaş Pasta Lezzetinde) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kekin ara kremasını yapmaya başlayalım.
  • Bir tencereye sütü, şekeri, nişastayı, kakaoyu koyup bir güzel karıştıralım sonra ocağa alıp, önce hafif harlı ateşte karıştırarak pişirelim daha sonra kısık ateşte göz göz oluncaya kadar pişirelim.
  • Tereyağını ekleyip karıştırıp, ocaktan indirip, ılıması için bekletelim.
  • Ilıdıktan sonra 1 paket kremşanti tozunu koyup, bir güzel çırpalım sonra dolaba koyup soğutalım.
  • Şimdi kekin yapımına geçelim. Bir kaba yumurtayı ve toz şekeri koyup bir güzel karıştıralım. Ardından sıvı yağını ve sütü koyup karıştıralım.
  • En son olarak unu, kakaoyu, kabartma tozu ve vanilyayı hepsini bir anda koyup son bir kez kek harcını çırpalım.
  • Şimdi pişirme aşamasına gelelim. Bu tarifte yapışmayan ısıya dayanıklı teflon yada granit tava kullanmamız gerekiyor.
  • Tavayı ocağın altını 1 yemek kaşığı sıvı yağını tavaya akıtıp tavanın her tarafına yayalım. Tava hafif sıcaklık olduğunda kek harcından 2 yada 3 çömçek kek harcından ısınan tavaya akıtıp tavanın içine yayalım.
  • Tavanın kapağını kapatıp 10-15 dakika kontrol ederek pişirelim. Kekin piştiğinde emin olduysanız pişen keki dikkatli bir şekilde çok ezmeden bir geniş tabağa alalım.
  • Tavanın dibinde hafif yapışma olduysa bir peçeteyle silip tekrar 1yemek kaşığı sıvı yağı koyup tava hafif sıcak olduğunda kek harcından 2-3 çömçek alıp ısınan tavaya akıtıp kontrollü bir şekilde aynı işlemde pişirelim.
  • İkinci pişen kekide başka bir geniş tabağa alalım. Kekleri bir tabakta üstüste koymayacağız birbirine yapışması diye her birini ayrı tabağa koyuyoruz.
  • Kek harcı bitene kadar aynı şekilde pişirmeye devam edelim. Pişen erkeklerden bir tanesinin üzerine ara kremasından biraz koyup yayalım.
  • Sonra ikinci kekide kremanın üstüne koyup tekrar ara kremasından biraz daha alıp yayalım. Ara kremadan 1 kase ayıralım pastanın üzerine şekil vermek için.
  • Bu ara ganaj sosu için bir tencereye sıvı kremayı ısıtıp 1 paket çikolatayı koyup eritelim. En son kekin üzerine ılımış olan ganaj sosunu koyup kekin üzerine ve kenarlarına sürelim.
  • Dolaba kaldırıp soğumasını bekleyip sonra kasedeki ara kremadan 1 çay kaşığının arka kısmına birazcık sürüp kekin üzerine yada kenarına dikey olarak kaşığın ucunu sıyıralım.
  • Ispanaklı kek kırıntıları varsa bir yemek kaşığın arka kısmıyla pastanın kenarlarına yapıştıralım.
  • Üzerinede isteğe damla çikolatayla süsleyebilirsiniz. Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun. Bir sonraki tarifte görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın🤗🤗🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder