Terbiyeli Çerkez Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı aşurelik buğday
- 5-6 tane tavuk baget
- 1 su bardağı haşlanmış mısır
- 1,5 litre sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Terbiyesi için;
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tane yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
Terbiyeli Çerkez Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle derin büyükçe bir tencereye tavuk bagetleri alalım üzerine suyu ilave edip pişmeye bırakalım.
- Diğer yanda ayrı bir tencereye buğdayı alalım üzerini geçecek kadar su ilave edip yumuşayana kadar pişirelim.
- Haşlanan tavukları tabağa alıp kemiklerini çıkartarak didikleyelim.
- Pişen buğdayı tavuk suyunun olduğu tencereye alalım, üzerine haşlanmış mısırıda ilave edip kaynamaya bırakalım.
- Terbiyesi için malzemeleri bir kapta karıştıralım, kaynayan çorba suyundan bir kepce alıp terbiyeyi ılıklaştırıp çorbanın üzerine karıştırarak dökelim.
- Kaynayınca üzerine tuz ve didiklenmiş tavuk etini ilave edip karıştıralım, sos tavasina tereyağı ve kuru nane, kırmızı toz biber ilave edip kokusu çıkınca çorbaya ekleyip bir kaç taşım daha kaynatıp ocaktan alalım şifa deposu çorbamız hazır afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder