Yumuşacık Muzlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta (Vegan için 1 teneke nohudun suyu)
- 1,5 bardak şeker
- 3 adet muz (Çok tatlı istemezseniz 2)
- 1 bardak sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2-2,5 bardak un
- Yarım bardak badem veya başka kuru yemiş (isteğe bağlı)
- Servis önerisi (isteğe bağlı)
- Üzerine serpmek için;
- Pudra şekeri
Yumuşacık Muzlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şeker beyazlaşıp kabarana kadar çırpılır. Yağ, vanilya eklenir hafif karıştırılır.
- Ardından kabartma tozu ve un karışımı eklenir katlayarak karıştırılır. Ben 2 bardak un kullandım ancak ununuza göre daha çok eklemeniz gerekebilir, katı bir karışım olması gerekiyor fotoğraflardan görebilirsiniz. Muzlar hamuru yumuşatacak.
- Bu sırada muzlar soyulup, doğranır ve bademler ince kıyılır. Kek hamuruna eklenip yavaşça karıştırılır.
- 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirilir. Pişme süresi fırına göre değişebilir, üstü biraz koyulaşmalı, içinin pişip, pişmediğini kontrol için bıçak testi yapabilirsiniz.
- Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. Kek ertesi gün daha güzel tadacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder