12 Şubat 2022 Cumartesi

Yumuşacık Muzlu Kek Tarifi

 

Yumuşacık Muzlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta (Vegan için 1 teneke nohudun suyu)
  • 1,5 bardak şeker
  • 3 adet muz (Çok tatlı istemezseniz 2)
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2-2,5 bardak un
  • Yarım bardak badem veya başka kuru yemiş (isteğe bağlı)
  • Servis önerisi (isteğe bağlı)
  • Üzerine serpmek için;
  • Pudra şekeri

    Yumuşacık Muzlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şeker beyazlaşıp kabarana kadar çırpılır. Yağ, vanilya eklenir hafif karıştırılır.
  • Ardından kabartma tozu ve un karışımı eklenir katlayarak karıştırılır. Ben 2 bardak un kullandım ancak ununuza göre daha çok eklemeniz gerekebilir, katı bir karışım olması gerekiyor fotoğraflardan görebilirsiniz. Muzlar hamuru yumuşatacak.
  • Bu sırada muzlar soyulup, doğranır ve bademler ince kıyılır. Kek hamuruna eklenip yavaşça karıştırılır.
  • 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirilir. Pişme süresi fırına göre değişebilir, üstü biraz koyulaşmalı, içinin pişip, pişmediğini kontrol için bıçak testi yapabilirsiniz.
  • Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. Kek ertesi gün daha güzel tadacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder