Malzemeler
Kek için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un (Yinede kontrollü ekleyin)
Kek piştikten sonra ıslatmak için;
- 2 su bardağı süt
Krema malzemeleri;
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
Piştikten sonra;
- 1 paket kremşanti
Çilek sosu için;
- 500 gram çilek püresi
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 fincan şeker
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle keki yapalım. Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpalım.
- Diğer kek malzemelerini üzerine ekleyelim son olarak kontrollü unu da ekleyip çırpalım.
- Hazır olan kek hamurunu borcama dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırına atalım pişen kekin ilk sıcaklığı geçince sütle ıslatalım. O sırada kremayı hazırlayalım.
- Krema malzemelerini tencereye alalım çırpalım çırpmaya ocakta devam edelim göz göz olan kremayı ocaktan alalım ilk sıcaklığı geçen kremanın içine bir paket krem şanti ekleyip mikser ile iyice çırpalım hazır olan kremayı kekin üzerine eşit şekilde dökelim.
- O sırada çilek sosumuzu yapalım.
- Ben dondurulmuş çilek kullandım çilekleri robottan geçirelim püre haline getirelim.
- Nişastayı ,suyu ve şekeri tencereye alalım son olara püre haline getirdiğimiz çileği de nişastalı suya ekleyip karıştıralım kaynayana kadar ocakta çırpmaya devam edelim.
- Hazır olan sosu beş dakika sonra iyice soğumuş kremanın üzerine eşit şekilde dökelim bu şekilde pastamızı en az 6 saat dinlendirelim vaktiniz varsa bir gece dinlendirmenizi öneririm.
- Dinlenen pastamızı eşit şekilde kesip süsleyelim ve servise hazır deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun 🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder