21 Eylül 2022 Çarşamba

Patlıcan Şaşırtma Tarifi

 

Malzemeler

  • 5 adet küçük patlıcan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı

İç harcı için;

  • 4 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet kapya biber
  • 4 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon

Üzeri için;

  • 250 gram süzme yoğurt
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • İnce kıyılmış dereotu

    Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları yıkayıp alacalı soyuyoruz, ortadan ikiye kesip orta kısmına çapraz şekilde çizgiler atıyoruz .
  • 15 dk tuzlu suda bekletip yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  • Üzerine zeytinyağ gezdirip 220 derece fırında 40-45 dk pişiriyoruz.
  • İç harcı için; Soğanları piyazlık doğrayıp uygun bir tavaya alıyoruz, zeytinyağ ekleyip ocakta kavuruyoruz.
  • Daha sonra salça ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  • Biberleri küçük küçük doğrayıp ekliyoruz tekrar 1-2 dk kavuruyoruz .
  • Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz.
  • Harcımıza ilave edip karıştırıyoruz.
  • Tuz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
  • Patlıcanların iç kısmını kaşıkla alıp harcıma ilave ediyoruz güzelce karıştırıyoruz 2-3 dk daha pişirip ocaktan alıyoruz .
  • Hazırlamış olduğumuz harcı patlıcanların içine doldurdum ,üzerine sarımsaklı yoğurt gezdiriyoruz.
  • Dere otu serpip servis yapıyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder