Malzemeler
(1,5 ölçülük kalıp için)
- 1,5 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 orta boy havuç (rendeliyorum)
- 2 tatlı kaşığı toz elma kurusu (isteğe bağlı)
- 1 su bardağı damla çikolata
- 2’şer paket kabartma tozu ve vanilin
- 3 su bardağı un
- Tereyağ (margarin de olur)
- Yeteri kadar çekilmiş ceviz
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle fırınımızı 170 dereceye ayarlayıp ısıtarak tarifimize başlayalım.
- Kalıbımızın her yerini yağlayıp ceviz serpip kenarda hazır bekletelim.
- Kekimiz için karıştırma kabımıza yumurtalarla şekeri alıp mikserle beyazlaşana kadar çırpıp sıvı yağla sütü ekleyelim.
- Havuç rendesi,damla çikolata ve elma kurusunu ilave edip karıştırmaya devam edelim.
- Kabartma tozu ve vanilini eklediğimiz unu ilave edip karıştırarak çok koyu olmayacak şekilde kek harcımızı hazırlayıp kalıbımıza boşaltalım.
- Isıttığımız fırına yerleştirip yaklaşık 1 saat kontrollü olarak pişirelim.
- Kürdan testinden geçen kekimizi fırından çıkarıp biraz soğutalım.
- Hafif ılıyan kekimizi sunum tabağımıza çevirip dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun.
Mantosu için:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder