21 Eylül 2022 Çarşamba

Ceviz Mantolu Havuçlu Çikolatalı Kek Tarifi

 

Malzemeler

(1,5 ölçülük kalıp için)

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 orta boy havuç (rendeliyorum)
  • 2 tatlı kaşığı toz elma kurusu (isteğe bağlı)
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • 2’şer paket kabartma tozu ve vanilin
  • 3 su bardağı un
  • Mantosu için:

    • Tereyağ (margarin de olur)
    • Yeteri kadar çekilmiş ceviz

      Nasıl Yapılır?

    • Öncelikle fırınımızı 170 dereceye ayarlayıp ısıtarak tarifimize başlayalım.
    • Kalıbımızın her yerini yağlayıp ceviz serpip kenarda hazır bekletelim.
    • Kekimiz için karıştırma kabımıza yumurtalarla şekeri alıp mikserle beyazlaşana kadar çırpıp sıvı yağla sütü ekleyelim.
    • Havuç rendesi,damla çikolata ve elma kurusunu ilave edip karıştırmaya devam edelim.
    • Kabartma tozu ve vanilini eklediğimiz unu ilave edip karıştırarak çok koyu olmayacak şekilde kek harcımızı hazırlayıp kalıbımıza boşaltalım.
    • Isıttığımız fırına yerleştirip yaklaşık 1 saat kontrollü olarak pişirelim.
    • Kürdan testinden geçen kekimizi fırından çıkarıp biraz soğutalım.
    • Hafif ılıyan kekimizi sunum tabağımıza çevirip dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder