21 Eylül 2022 Çarşamba

Tavuk Paça Çorbası Tarifi

 

Malzemeler

  • ️Kemikli tavuk parçaları (1 adet tavuk kalça kullandım)
  • ️5 su bardağı su (Tavuğu haşlamak için)
  • ️2 su bardağı su
  • ️2 yemek kaşığı tereyağı
  • ️2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • ️3 yemek kaşığı un
  • ️3 yemek kaşığı dolusu yoğurt
  • ️1 yumurta sarısı
  • ️2 diş sarımsak
  • ️Damak zevkinize göre sirke miktarı
  • ️Damak zevkinize göre tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle 5 su bardağı su ile tavuğu haşlıyoruz. Ben düdüklüde 15 dakikada haşlıyorum. Normal tencerede süre uzayabilir.
  • Tereyağını tenceremize alıyoruz.
  • Ardından unu yağda kavuruyoruz.
  • Biraz rengi döndüğünde tavuk suyumuzu ekliyoruz.
  • Ayrı kapta yoğurt ve yumurta sarısını çırpıyoruz.
  • Kaynayan çorbamızdan 2 kepçe alıp, azar azar yoğurtlu karışıma yediriyoruz.
  • Yoğurdun kesilmemesi için yavaşça ekliyoruz ve sürekli çorbamızı karıştırıyoruz.
  • Ardından didilmiş tavuk etlerini ekleyip, tuzumuzu da kattıktan sonra çorbamız servise hazırdır.
  • Olmazsa olmazı sarımsak sirke sosudur ama sevmiyorsanız sadece kırmızı biberli sos yakarak üzerine gezdirebilirsiniz.🍀 Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder