Malzemeler
- ️Kemikli tavuk parçaları (1 adet tavuk kalça kullandım)
- ️5 su bardağı su (Tavuğu haşlamak için)
- ️2 su bardağı su
- ️2 yemek kaşığı tereyağı
- ️2 yemek kaşığı zeytinyağı
- ️3 yemek kaşığı un
- ️3 yemek kaşığı dolusu yoğurt
- ️1 yumurta sarısı
- ️2 diş sarımsak
- ️Damak zevkinize göre sirke miktarı
- ️Damak zevkinize göre tuz
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 5 su bardağı su ile tavuğu haşlıyoruz. Ben düdüklüde 15 dakikada haşlıyorum. Normal tencerede süre uzayabilir.
- Tereyağını tenceremize alıyoruz.
- Ardından unu yağda kavuruyoruz.
- Biraz rengi döndüğünde tavuk suyumuzu ekliyoruz.
- Ayrı kapta yoğurt ve yumurta sarısını çırpıyoruz.
- Kaynayan çorbamızdan 2 kepçe alıp, azar azar yoğurtlu karışıma yediriyoruz.
- Yoğurdun kesilmemesi için yavaşça ekliyoruz ve sürekli çorbamızı karıştırıyoruz.
- Ardından didilmiş tavuk etlerini ekleyip, tuzumuzu da kattıktan sonra çorbamız servise hazırdır.
- Olmazsa olmazı sarımsak sirke sosudur ama sevmiyorsanız sadece kırmızı biberli sos yakarak üzerine gezdirebilirsiniz.🍀 Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder