Malzemeler
- 1 litre süt
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı un
- 2 yumurta sarısı
- 1 paket toz krem şanti
- Yarım su bardağı soğuk süt (krem şanti ile beraber eklemek için)
- 20 adet kedi dili bisküvi
Üzeri için:
- 1 paket hazır çikolata sos
- 2 bardak süt
- 1 paket bitter çikolata (üzerine rendelemek için)
Nasıl Yapılır?
- Tencereye sütü, nişastayı, unu, şekeri ve yumurta sarısını dökelim ve iyice karıştıralım.
- Ocağın altını açalım ve kısık ateşte çırpıcıyla iyice kaynayana kadar karıştıralım.
- Kaynadıktan sonra altını kapatalım, üzerini streçleyelim ve 1 saat soğumaya bırakalım.
- Kedi dili bisküvilerini bıçak ile 4 veya 5 parçaya bölelim.
- Soğuyan muhallebinin üzerine krem şanti ve yarım su bardağı soğuk sütü dökerek mikserle iyice çırpalım.
- İçine kestiğimiz kedi dili bisküvileri ekleyelim, karıştıralım ve büyük boy kuplara alarak soğuması için buzdolabına koyalım.
- Çikolata sosunu hazırlayalım. Ilımaya bırakalım. Ilıdıktan sonra çikolata sosumuzu kuplara paylaştıralım.
- Üzerini dilediğiniz kuruyemişle süsleyebilirsiniz (ben antep fıstığı tercih ettim. ) afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder